hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arda Turan. "Yatakta top sektiren adamım"

    Arda Turan. Yatakta top sektiren adamım
    expand

    Atletico Madrid formasıyla harika bir sezon geçiren Arda Turan, GQ Dergisi'ne çarpıcı açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GQ Dergisinin yayın yönetmeni Okan Can Yantır’ın Madrid’de buluştuğu yıldız futbolcu sanıldığının aksine ‘kendi hayatımda çok sert, çok aksi bir adam’ olduğundan bahsediyor: “Hayata ilişkin kaygılarım vardır. Vur patlasın, çal oynasın bir adam değilim. İnsanlar beni sabahtan akşama kadar gülen, dünya umurunda olmayan bir adam zannediyor. Ama artık insanlarla arama belli bir mesafe koymam gerekiyor. Yoksa anlaşılamıyorsun...” 

    “Hayatımda hesap, kitap , matematik olmaz. Kalbimden geçeni yaşarım. İşi de aşkı da hesaplayarak yaşamadım hiç. Pişman olmuşsam da kalbimden geçeni yaptığım için pişman olurum. Kazanmaya oynamam, mutlu olmaya oynarım. Bu yüzden hiç sahte olmadım. Olamam da zaten” diye konuşan Arda Turan her başarının getirdiği özgüven de getirdiğini ama kendisinin hiçbir zaman korkuları olmadığından bahsediyor.

    "Arda Turan oynamak istemedi"

    Turan şöyle devam ediyor:

    “Her şeyin Allah’tan geldiğine inanırım. Bizde linç etme kültürü var. Evet, ben hızlı bir adam değilim. Evet, fiziksel özelliklerim de çok iyi değil. Ama son üç senede Avrupa’nın zirvesine oynayan bir takımın banko oyuncusuysam, kazandığı tüm kupalara doğrudan etki etmişsem, demek ki benim de iyi özelliklerim var. Üstelik tüm bunları makine düzeniyle işleyen değil, 90 dakika savaşan, ısıran bir takımda yapıyorum. Bazen reklam çekimlerine gidiyorum, benden ne isterlerse yapıyorum; yönetmenin, senaristin işine karışmam. Yıllarca herkes bizim işimize karıştığı için o duyguyu anlarım. Çıkar, benden isteneni yaparım. Ama konu futbolsa çok mütevazılık yapmam. Ben bu işte iyiyim, hem de fazlasıyla...”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yatakta top sektiren adamım!

    Turan fiziksel özelliklerine gelen eleştirileri kabul etse de tekniğine laf ettirmiyor:

    “Hafta sonu maç olmadığı zamanlarda oturup başka takımların, başka liglerin hatta alt liglerin maçını izlerim. Benim gibi zekasıyla oynayan adamlar için görsel antrenman çok önemlidir. Ara sıra benim için memlekette bazı yorumcular tekniği fena değil falan yazıyor ya, çok gülüyorum. Benim her özelliğimi eleştir, misal fiziksel özelliklerimi eleştir, ona anlam veririm. Ama tekniği fena değil ne demek! Ben yatakta top sektiren adamım. Ama sınırlarımı da bilirim. Hayatımda hiçbir zaman bir Ronaldo, bir Messi olamam. Ama iyi bir takımın çok iyi bir parçası olurum.”

    Real-Atletico maç

    Bir kadının beni beğenmesine gerek yok...

    Bizim çocuklar hep makara yapar benle; işte yakışıklı değilsin, fiziğin düzgün değil. Evet, bir kadının beni beğenmesine gerek yok. Beğenmezler de zaten ama ben bir kadını beğeneyim yeter. Kadınlar güçlü, başarılı, korumacı erkeği severler. Bunların hepsi bende var. Üstüne bir de kendimi beğendirmek için niye çaba sarf edeyim? Ben beğeniyorsam tamamdır...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söyleşinin tamamı GQ Türkiye’nin haziran sayısında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow