hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arsenal - Anderlecht: 3-3

    Arsenal - Anderlecht: 3-3
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Arsenal 3-0 öne geçtiği maçta Anderlecht'le 3-3 berabere kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emirates Stadı'nda oynanan maçta evsahibi takımda sakatlıkları nedeniyle Wilshere, Debuchy, Giroud, Mesut Özil, Koscielny ve Ospina, Belçika temsilcisinde ise N'Sakala, Suarez, Defour ve Nuytinck 18 kişilik kadroda yer almadı. 

    Belçika'da oynanan karşılaşmada Londra ekibine uzatma dakikalarında yediği golle 2-1 mağlup olan Anderlecht, 9. dakikada Praet ise tehlike yarattı. Bu futbolcunun vuruşunda savunmaya çarparak kaleciyi yanıltan top az farkla yandan auta gitti.

    12. dakikada Chambers'in vuruşunda top ceza alanında Ramsey'in önünde kaldı. Anderlecht savunması, Ramsey'in kaleye gönderdiği topu kornere çeldi.

    Borussia Dortmund-Galatasaray capsleri

    22. dakikada sağ kanattan Chambers'in geliştirdiği atakta, topla ceza alanında buluşan Sanchez'in vuruşunda, meşin yuvarlak direkten geri döndü.

    Arsenal, aradığı golü 25. dakikada buldu. Welbeck ceza alanında Mbemba tarafından düşülünce hakem Clement Turpin penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Arteta, takımını 1-0 öne geçirirken, Arsenal'ın Emirates Stadı'ndaki 500. golüne imza attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu golden 4 dakika sonra kazanılan serbest atışı Sanchez kullandı. Anderlecht savunmasından dönen topun gelişine çok güzel vuran Şilili futbolcu takımını 2-0 öne geçirdi.

    Mücadelenin ilk yarısı Arsenal'in 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

    Borussia Dortmund - Galatasaray maçından kareler

    İkinci yarıya hızlı başlayan Arsenal 59. dakikada farkı 3'e çıkardı. Sol kanattan ceza alanına giren Oxlade-Chamberlain, kaleci Proto'nun yanından topu uzak köşeye bıraktı ve skoru 3-0 yaptı.

    Bu golden iki dakika sonra gelişen Anderlecht atağında sol taraftan ceza alanına giren Kawaya'nın çıkardığı topa Vanden Borre ayak koydu ve durumu 3-1'e getirdi.

    73. dakikada Arsenal ceza alanında Monreal ile Mitrovic arasındaki ikili mücadelede Mitrovic yerde kalınca Fransız hakem ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Vanden Borre farkı bire indirdi: 3-2.

    90. dakikada Najar'ın sağ kanattan ortaladığı topa ceza alanında çok iyi yükselen Mitrovic, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımına beraberliği getirdi.

    Karşılaşma 3-3 berabere sona erdi.

    Borussia Dortmund - Galatasaray:4-1

    - Son dakika golleri skoru belirledi-

    Arsenal ile Anderlecht arasında oynanan iki maçta da son dakikada atılan goller deplasmanda puan getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    22 Ekim'de Belçika'da oynanan ilk maçta 84. dakikada Wilshere'in yerine oyuna giren Podolski, 90. dakikada attığı golle takımına 2-1'lik galibiyeti kazandırmıştı. Londra'da oynanan mücadelede ise bu kez rakibinden puan koparan taraf Anderlecht oldu. 90. dakika sahneye çıkan Mitrovic, attığı golle skoru 3-3'e getirdi ve takımının Belçika'ya bir puanla dönmesini sağladı.

    Şampiyonlar Ligi toplu sonuçlar ve puan durumu (4. hafta)

    - Belçika ekibiyle ilk beraberlik-

    Sahasında Anderlecht ile puanları paylaşan İngiliz ekibi Arsenal, tarihinde ilk kez bir Belçika temsilcisiyle berabere kaldı.

    Avrupa kupalarında bugüne kadar Belçika ekipleriyle 7 kez karşılaşan "Topçular", bu maçlardan 6'sını kazanmayı bildi. Londra ekibi, Belçika ekiplerine karşı tek yenilgisini 1981 yılında Winterslag takımına deplasmanda 1-0 mağlup olarak aldı.

    Gruptaki beşinci maçlar 26 Kasım Çarşamba günü oynanacak. Galatasaray deplasmanda Anderlecht ile karşılaşırken, Arsenal de sahasında Borussia Dortmund ile mücadele edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    D Grubu:

    Arsenal-Anderlecht: 3-3

    Borussia Dortmund-Galatasaray: 4-1

    TAKIMLAROGBMAYP
    1-Borussia Dortmund440013112
    2-Arsenal4211977
    3-Anderlecht4022592
    4-Galatasaray40133131

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow