hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Arsenal kasırgayı atlattı"

    Arsenal kasırgayı atlattı
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında Beşiktaş ile Arsenal'in golsüz berabere kalması, UEFA ve İngiliz basınında manşetlere çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA, "Arsenal direnerek Beşiktaş'ı engelledi" başlığıyla sunduğu haberde, Demba Ba'nın maçın ilk saniyelerinde santradan yaptığı şık vuruşun direkten dönmesi ve Arsenal'da Ramsey'in kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmasını öne çıkarıldı. Arsenal'ın sahadan beraberlikle ayrılmasının önemli olduğu, 17. kez Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalma yolunda avantaj yakaladığı da ifade edildi.

    BBC, Beşiktaş'ın maçın başından sonuna kadar oyunun tek hakimi olduğunu ve maçı kazanacak fırsatları değerlendiremediğini, gelecek hafta Londra'da oynanacak karşılaşmaya çıkmayı tamamen hak ettiğini yazdı. Ayrıca, iki tarafın da açık bir futbol sergileyerek eğlenceli bir karşılaşma izlettiği
    belirtildi.

    Beşiktaş - Arsenal: 0-0 (Maç özeti)

    Guardian, "Arsenal Beşiktaş kasırgasını atlattı" başlığını kullanırken, Arsenal'ın aldığı sonuç ve yetersiz performansıyla gruplara kalma şansını zora soktuğunu, Aaron Ramsey'in kırmızı kart görerek atılmasının takım için önemli bir eksik olduğu vurgulandı. Gelecek hafta oynanacak rövanş maçında Arsenal'ın tur atlaması için Mesut Özil'in önemli bir sorumluluk yüklenmesi gerektiği de kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Independent, Arsenal'ın seyirci baskısı nedeniyle zorlu bir atmosferde maçtan beraberlikle ayrıldığını, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in iyi taktiği karşısında Arsenal'ın çok zorlandığının altını çizdi.

    İngiliz gazetesi, Demba Ba'nın santradan yaptığı vuruşun golle sonuçlanmamasının şansızlık olduğu ve siyah-beyazlıların maçı kazanmak adına yeterli şansı bulmasına rağmen pozisyonlardan yararlanamadığı değerlendirmesinde bulundu.

    Demba Ba: "Necip söyledi ben de santradan vurdum!"

    Mirror, Arsenal'ın karşılaşma boyunca iyi bir performans sergileyemediğini ve teknik direktör Arsene Wenger'in "çok şanslı" olduğunu, İngiliz temsilcisinin daha önce Şampiyonlar Ligi play-off'larında oynadığı son 12 maçı almasına rağmen serinin Beşiktaş maçında sonlandığını ifade etti.

    Sky Sports, Arsenal'ın siyah-beyazlılar karşısında 19 yaşındaki defans oyuncusu Calum Chambers'ı test etme imkanı bulduğunu, İngiliz oyuncunun iyi performansı dışında takımın ümit vermediğini yazdı. Atatürk Olimpiyat Stadı zemininin Arsenal'ın topu kontrol etmesinde zorluk yaşamasına yol açtığı ve Beşiktaş taraftarının tezahüratlarıyla İngiliz oyuncuların konsantrasyonunu bozduğu görüşüne de yer verildi.

    Yeşil sahaların gerçek "sol" beki: Javier Zanetti

    Maçı naklen veren ITV, maç 0-0 bitince "Arsenal için iyi sonuç. Arsene Wenger bu sonuçla Kuzey Londra'ya memnun dönecektir" yorumunu yaptı ve Ramsey kırmızı kart gördükten sonra Arsenal'in Alex-Oxlade- Chamberlain'in vuruşu ile neredeyse maçı çalacağını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramsey'in kırmızı kart gördüğü geceyi "Arsenal'in Korku Gecesi" olarak tanıtan Daily Mail, Ba'nın santradan attığı şutun kale direğine çarptığı anlatırken, "Beşiktaş ve özellikle Ba, Chelsea'nin yanlış forvet oyuncusunu sattığını kanıtlama misyonunu yüklenmişlerdi" yorumunu yaptı.

    Arsenal kalecisi Szczesny'i kurtardığı gollerden dolayı Arsenal'in en iyi futbolcusu olduğunu yazan gazete, iki tarafında gol fırsatlarını değerlendiremediğine dikkat çekti. 

    Trabzonspor - Rostov maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow