hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arsenal sezona kupayla başladı

    Arsenal sezona kupayla başladı
    expand

    İngiltere "Community Shield Kupası" maçında Manchester City'i 3-0 yenen Arsenal sezona kupayla başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Wembley Stadı'nda oynanan maçta son lig şampiyonu Manchester City ile Federasyon Kupası'nın (FA Cup) son şampiyonu Arsenal karşı karşıya geldi. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Beşiktaş'ın rakibi olan Arsenal, 21. dakikada Cazorla ve 42. dakikada Ramsey'in attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 öne kapadı.

    Karşılaşmanın 60. dakikasında Londra ekibinin Fransız forveti Giroud karşılaşmanın skorunu belirleyen golü attı ve Arsenal güçlü rakibini 3-0 yenerek kupayı 13'üncü kez müzesine götürdü. "Topçular", bu kupayı en son 2004 yılında kazanmıştı.

    Erken "Cumhurbaşkanı" anonsuna Erdoğan'dan tepki

    Arsenal Menajeri Arsene Wenger, yaz döneminde transfer edilen Debuchy, Chambers ve Alexis Sanchez'i ilk onbirde sahaya sürdü. Almanya Milli Takımı'yla 2014 Dünya Kupası'nı kazanan ve izinli oldukları için sezon öncesi hazırlıklara katılmayan Podolski, Mesut Özil ve Mertesacker 18 kişilik kadroda yer almadı. Manchester ekibinde ise Arjantinli golcü Sergio Aguero ile Frank Lampard mücadelede forma giymedi.

    Londra ekibi, Wembley Stadı'nda 4 ay içinde ikinci kupasını kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünlülerden cumhurbaşkanlığı seçimi tweetleri

    Arsenal, 17 Mayıs'ta oynanan Federasyon Kupası finalinde Hull City'i 3-2 yenerek 2005 yılından bu yana devam eden kupa hasretine son vermişti.

    Bu arada, 2014 Dünya Kupası'nda Brezilya'da hakemler tarafından kullanan kaybolan sprey, İngiltere'de bu maçla birlikte kullanılmaya başladı.

    Beşiktaş'a Arsenal çıkınca sosyal medya

    Yurdum insanından gülme garantili kareler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow