hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atletico 284 milyon euro'luk transfer yaptı, kasadan sadece 1 milyon euro çıktı!

    Atletico 284 milyon euroluk transfer yaptı, kasadan sadece 1 milyon euro çıktı
    expand

    Atletico Madrid, teknik direktör Diego Simeone takımın başına geçtiği günden bu yana transferin en aktif ekiplerinden biri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2012 Aralık ayında teknik direktörlük görevine getirilen Simeone, yeni oyuncular için tam 284 milyon euro harcadı. Atletico yönetimi bu paranın neredeyse tamamını oyuncu satışından karşıladı.

    Şenol Güneş'ten Ozan Tufan tepkisi!

    Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Raul Garcia, Gabi, Thiago gibi oyuncuların kariyerlerini yeniden canlandırmakla kalmadı; bir dönem borç batağında bulunan kulübü, Avrupa transfer piyasasının en etkin aktörlerinden biri haline getirdi.

    Atletico yönetimi, Simeone'nin göreve geldiği günden bu yana transfere 284 milyon euro harcadı.

    Sadece bu sezon Jackson Martinez, Luciano Vietto, Carrasco, Filipe Luis ve Stevan Savic gibi oyuncular için 126 milyon euro harcandı.

    Galatasaray son dakika transfer haberleri (13 Ağustos)

    Ancak Atletico finansal fair-play kuralları konusunda Avrupa'nın en rahat ekiplerinden biri. Son derece akıllı bir transfer politikası yürüten yönetim, Simeone döneminde 283 milyon euro’luk oyuncu satışı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir başka deyişle kadro yenilenirken son 3 yılda Atletico'nun kasasından sadece 1 milyon euro çıktı. Kulüp, özellikle Arda Turan, Diego Costa, Falcao ve Miranda'nın satışından büyük kar etti. 40 milyon euroyla Porto'dan transfer ettiği Falcao'yu 60 milyon euro'ya Monaco'ya gönderen Atletico sadece 1.5 milyon euroya mal olan Diego Costa'yı Chelsea'ye 38 milyon euroya sattı.

    Süper Lig'in en değerli takımı...

    Galatasaray'dan 13 milyon euroya transfer edilen Arda Turan ise 41 milyon euro karşılığında Barcelona'nın yolunu tuttu. Atletico yönetimi, 15 milyon euro karşılığında Inter'e giden Miranda'yı ise bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow