hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Ligi finali: Sevilla - Benfica

    Avrupa Ligi finali: Sevilla - Benfica
    expand

    UEFA Avrupa Ligi finalinde karşı karşıya gelecek İspanya'nın Sevilla takımıyla Portekiz'in Benfica takımı, son idmanlarını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Avrupa Ligi'nde yarınki final öncesi iki takım, maçın oynanacağı Juventus Stadı'nda son çalışmasını gerçekleştirdi.

    Programa göre sahada ilk antrenmanını yapan ekip geçen yıl final oynayan ancak İngiltere'nin Chelsea takımına kaybeden Benfica oldu.

    Takımının antrenmanından önce basın toplantısı düzenleyen Benfica çalıştırıcısı Jorge Jesus, Benfica'nın geçen sezon da dahil olmak üzere 7 kez Avrupa kupalarında kaybettiğinin hatırlatılması üzerine, "Bu bizim üzerimizde ağırlık yapan bir şey değil. Oyuncular genç, tarihi o kadar hatırlamazlar" dedi.

    Rakiplerinin, güçlü, tarihi olan başarılı bir kulüp olduğunu ifade eden Jesus, "Biz de burdayız ve bunu yapabiliriz. Yarının favorisi yok" diye konuştu.

    Benfica'nın golcü ismi Rodrigo da kazanmak için buraya geldiklerini söyledi ve yarının farklı olacağını, tek avantajlarının yüksek motivasyonlarının olduğunu belirtti. Final öncesi takımda kimsenin endişeli olmadığını dile getiren Rodrigo, "Baskı altında değiliz. Sakin bir şekilde yaklaşıyoruz oyuna. Burada olmaktan mutluyuz. Burada ikinci kupamızı kaldırırsak bu bizi çok daha iyi hissettirir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basın toplantısının ardından Portekiz temsilcisi, son antrenmanını yaptı.

    -Sevilla cephesi

    Final öncesi Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery de "Favori kim" sorusuna, "Tek favori Juventus idi onu da Benfica saf dışı etti" dedi.

    Finale gelene kadar harika iş çıkardıklarını söyleyen Emery, "Şimdi sadece tek eksik son adım" diyerek, final maçını kazanmaları gerektiğine işaret etti.

    Rakiplerinin kendilerini favori gibi hissetmesi için gerekli birikime sahip olduğunu dile getiren Emery, sakat oyuncuları Vitolo ve Gameiro için doktorların "olur" verdiğini ama kendilerinin karar vereceğini söyledi.

    Sevilla takım kaptanı Ivan Rakitic de "Kupayı düşlemiyorum, onun ellerimin arasında tutmak istiyorum" dedi.

    İspanyol takımının başarılı Arjantinli savunmacısı Federico Fazio da kendi işlerinin başarısızlığı düşünmek olmadığını ifade ederek, ezeli rakipleri Real Betis ile Valencia'yı yenerek finale geldiklerini, finalde de sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

    Sevilla ile Benfica'nın akşam TSİ 21.45'te yapacakları müsabakayı, Alman hakem Felix Brych yönetecek. Brych'in yardımcılıklarını da aynı ülkeden Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow