hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    La Liga şampiyonunu arıyor

    La Liga şampiyonunu arıyor
    expand

    İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 2013-2014 sezonunun şampiyonu,Nou Camp'ta oynanacak Barcelona-Atletico Madrid maçında belli olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barcelona - Atletico Madrid: 0-0 Maç özeti

    Atletico Madrid - Barcelona: 1-1 Maç özeti

    89 puanla lider Atletico Madrid'e Barcelona karşısında alacağı beraberlik, şampiyonluk için yeterli olacak. 86 puanlı Barcelona'nın şampiyonluğa ulaşabilmesi için ise mutlaka kazanması gerekiyor.

    Atletico Madrid taraftarlarına 98 bin kişi kapasiteli Nou Camp Stadı'nda sadece 447 bilet ayrıldı. Katalan kulübü, maç öncesinde statta açılmak üzere "Barçayız" (Som el Barça) yazılı bir mozaik hazırlarken, taraftarlara sonuna kadar takıma destek olmaları, kamp otelinden stada kadar takım otobüsüne eşlik ederek, futbolcuların motivasyonunu en üst düzeyde tutmaları çağrıları yapıldı. Her iki takımın da bu gece Barcelona'da kampa gireceği ve psikolojik olarak en iyi şekilde maça hazırlanacağı duyuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barcelona-Atletico Madrid karşılaşması TSİ 19.00'da başlayacak.

    - "Farklı bir maç olacak"

    Madrid'de son antrenmanını yapan Atletico Madrid'de basının karşısına çıkan teknik direktör Diego Simeone, karşılaşmada takımın sahada ortaya koyacağı karakterin önemli olduğunu belirtti.

    Barcelona'nın tehlikeli bir takım olduğunu kaydeden Arjantinli teknik adam, "Farklı bir maç olacak. Garip olacak çünkü final niteliği taşıyan bir lig maçı. Takımın sahada ortaya koyacağı karakter çok önemli olacak. İyi hücum yapmak için çok iyi savunma yapmak gerekli. Kolay çözülen bir maç olacağını düşünmüyorum. Barcelona'nın çok güçlü bir şekilde başlayacağını ve sezonun en iyi Barça'sının sahada olacağını düşünüyorum. Sahalarında oynuyorlar ve olağanüstü bir kadroları var. Uzakta kalsa da Barça asla mücadeleyi bırakmadı" değerlendirmesinde bulundu.

    Simeone ayrıca, Atletico Madrid'in en golcü futbolcusu ve 27 golle La Liga'da en çok golü bulunan 3. futbolcu olan Diego Costa'nın, Barcelona maçında forma giyeceğini açıkladı. Costa'nın La Liga'da şimdiye kadar gol atmayı başaramadığı tek takımın Barcelona olması da dikkati çekiyor.

    - "Acı çekerek, mücadele ederek kazanacakları ilk kupa olacak"

    Barcelona Teknik Direktörü Gerardo Martino da düzenlediği basın toplantısında, şampiyonluğa ulaşabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Martino, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Sadece kazanmamız gereken bir maç, bu çok açık. Ancak öne geçmek özel bir çaba gerektirecektir. Bu tek bir fırsat, futbolcular bunu böyle görüyor. 38 maçlık bir lig maratonunda son maçı, direkt rakibimize karşı evimizde oynayacağız. Bundan önce kazandıkları şampiyonluklarda başka gezegenden gelen futbolcular gibi oynuyorlardı. Şimdi acı çekerek, mücadele ederek, normal insanlar gibi oynayarak kazanacakları ilk kupa olacak."

    Çalıştırdığı ilk sezonunda Barcelona ile son maçına çıkacak olan Martino, "Tüm kalbimle Barcelona'nın şampiyon olmasını istiyorum ama bu sonuç benim kariyerime etki etmeyecek. Çünkü ben yapmak istediğime karar verdim ve hiçbir kupa bunu değiştiremez" diye konuştu.

    Barcelona Teknik Direktörü olarak bu sezon yaşadığı en kötü olayın Tito Vilanova'nın ölümü olduğunu dile getiren Martino, "Onunla çok sıkı bir ilişkim olmasa da yaşadığım en kötü anlardan biriydi. En iyi anı ise yarınki maçtan sonra yaşamayı umuyorum" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin Barcelona ile olan sözleşmesini yenilemesine ilişkin gelen bir soruya ise Martino, "Barcelona Kulübü için büyük bir haber. Messi'nin yaptığı her iyi şey, bizim için de iyi. Çünkü bu sahaya da yansıyacaktır" cevabını verdi.

    Bu arada Barcelona tarafında sakatlıkları sona eren Neymar, Pique ve Jordi Alba takımla antrenmana çıktı.

    La Liga'da bu sezon Barcelona 23 hafta, Atletico Madrid ise 10 hafta liderlik koltuğunda oturdu.

    Messi'nin sakatlığının ardından vergi borcundan maliye ile arasında yaşananlar ve maaşının artırılması için süren sözleşme yenileme müzakereleri, Neymar'ın transferinin davalık olması, kulüp başkanı Sandro Rosell'in istifası, takımın geçen yılki teknik direktörü Tito Vilanova'nın vefatı, sezon bitmemiş olmasına rağmen Arjantinli teknik direktör Gerardo Martino'nun sezon sonunda ayrılacağının kesin olması Barcelona'nın bu zamana kadar yaşadığı sorunlar olarak öne çıkarken, Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan ve lig şampiyonluğuna yakın olan Atletico Madrid tarihinin en iyi sezonunu geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - İstatistiklerde Barcelona önde

    La Liga'nın son lig şampiyonu olan Barcelona tarihinde 22 kez bu kupayı kazanma başarısını gösterirken, son olarak 18 yıl önce şampiyon olan Atletico Madrid'in toplamda 9 lig şampiyonluğu bulunuyor.

    Karşılıklı istatistiklerde bu sezon Atletico Madrid'in üstünlüğü olsa da geçmiş maçlarda Barcelona'nın büyük farkla önde olduğu görülüyor. İki takımın oynadığı toplam 213 maçta Barcelona'nın 93, Atletico Madrid'in 70 galibiyeti bulunurken, 50 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Katalan takımı, Atletico'ya karşı sahasında oynadığı maçların 60'ını kazanıp, sadece 19'unda kaybederken, Barcelona, Nou Camp'ta oynadığı son 6 lig maçını da kazandı.

    Öte yandan Atletico Madrid'de 3. sezonunu geçiren ve her sezon bir kupa kazanan milli futbolcu Arda Turan ise ilk kez lig şampiyonluğuna ulaşma fırsatı yakaladı. Arda, Atletico Madrid şampiyon olması halinde La Liga tarihinde şampiyonluk kupasını kaldıran ilk Türk futbolcu olacak.

    Barcelona-Atletico Madrid maçında ayrıca Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler de anılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow