hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Barcelona bir adım önde"

    Barcelona bir adım önde
    expand

    Bir dönem Barcelona'nın da kalesini koruyan eski milli file bekçisi Rüştü Reçber, İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonun belirleneceği Atletico Madrid ile Barcelona arasındaki maçta, Katalan ekibinin bir adım önde olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Rüştü Reçber, La Liga'da son haftaya kalan şampiyonluk yarışının büyük heyecana sahne olduğunu hatırlatarak, "Atletico Madrid geçen hafta Levante karşısında kazanmış olsaydı uzun süre sonra şampiyonluğunu ilan edecekti ama başaramadılar. Yine de beraberlikte dahi mutlu sona ulaşacaklar. Bir taraftan formasını giydiğim Barcelona'yı, bir yandan da Arda Turan olduğu için Atletico Madrid'i destekliyorum. Ancak Barcelona'nın bir adım önde olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

    - "Arda ile gurur duyuyorum"

    Arda Turan'ın Atletico Madrid formasıyla oynadığı futboldan övgüyle bahseden Rüştü Reçber, milli futbolcunun sergilediği performansla gurur duyduğunu belirtti.

    İspanya'daki şampiyonluk yarışında Atletico Madrid'in ipi göğüslemesi halinde Arda adına mutlu olacağını ifade eden 41 yaşındaki futbol adamı, "Arda'nın performansı bundan daha iyi olabilir miydi, bilmiyorum. Şu ana kadar ortaya koyduğu performansla gurur duyuyorum. Arda bizim kardeşimiz, Türk futbolunu Avrupa'da başarıyla temsil ediyor. Nou Camp Stadı'nda şampiyon olurlarsa Arda adına sevinirim ama Barcelona adına da üzülürüm" diye konuştu.

    Atletico Madrid'in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone'nin performansını da değerlendiren Rüştü Reçber, "Simeone geldiği günden bu yana Atletico'yu nereden aldı, nereye getirdi bunu iyi irdelemek gerek. Takımıyla yer aldığı her kulvarda sonuna kadar mücadele etti. Lig şampiyonluğu yarışını son haftaya kadar taşıdılar. İspanya Kral Kupası'nda yarı finale kadar geldiler. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Real Madrid ile finalde karşılaşacaklar. Böyle bir tabloda, takımı getirdiği noktada Simeone'yi takdir etmek gerek" şeklinde görüş belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    La Liga'nın 38. ve son haftasında şampiyonu belirleyecek Barcelona ile Atletico Madrid arasındaki karşılaşma yarın TSİ 19.00'da başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow