hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bartomeu FIFA'ya ateş püskürdü

    Bartomeu FIFAya ateş püskürdü
    expand

    Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, 18 yaş altındaki yabancı futbolcularla yapılan sözleşmelerde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle kulübe para ve 2 dönem transfer yasağı veren Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğine (FIFA) tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bartomeu, düzenlediği basın toplantısında, Barcelona'nın dünyaca ünlü altyapı okulu La Masia'yı savunarak, "FIFA, kulübümüzün özü olan 35 yıllık bir modeli cezalandırıyor" dedi.

    Barcelona'nın her zaman yaşıt olmayanları savunduğunu, böyle bir gelenekten geldiğini, La Masia'nın "mükemmel bir merkez olduğunu ve tüm dünya için örnek alındığını" vurgulayan Bartomeu, sözlerine şöyle devam etti:

    "Öfkeliyiz. Adaletsizliğin kurbanıyız. La Masia uzun yıllardır çok iyi bir şekilde çalışan bir kurum ve FIFA tarafından da ödüllendirilmiştir. Son 10 yılda dünya futbolunda lider bir takım olmamızı La Masia'ya borçluyuz. Onu savunmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

    Bartomeu, FIFA Disiplin Kurulunun verdiği cezanın tarihinin aslında 28 Kasım 2013 olduğunu, ancak kendilerine 4 ay 6 gün sonra ulaştırıldığını savunarak, geçen zaman içinde kendilerine hiçbir şekilde haber verilmemesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA'nın kararına 10 gün içinde itiraz edeceklerini açıklayan Bartomeu, FIFA'nın, reşit olmayan futbolcuların ailelerinin iznini alarak La Masia'daki her futbolcuyu tek tek incelemesini, yaşam koşullarını soruşturmasını istedi. FIFA'ya sunacakları itirazdan olumsuz yanıt alınması halinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) gideceklerini kaydeden Bartomeu, verilen transfer yasağı cezasının itiraz sonuçlanana kadar kaldırılması için de resmi talepte bulunacaklarını belirtti.

    Bartomeu, birilerinin Barcelona'ya zarar vermek istediğini savunarak, bu suçlamaların arkasında kimin olduğunu araştıracaklarını ve bulduklarında yasal haklarını kullanacaklarını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow