hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş Gençlerbirliği maçı gelirlerini Soma'ya gönderecek

    Beşiktaş Gençlerbirliği maçı gelirlerini Somaya gönderecek
    expand

    Beşiktaş kulübü ayrıca Gençlerbirliği'yle oynanacak 34. hafta maçının tüm hasılatını Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlamaya karar verdi. Karabükspor da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de 17 Mayıs Cumartesi günü Gençlerbirliği ile yapacakları karşılaşmanın hasılatını, maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine bağışlama kararı aldı.

    Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, milli yas ilan edilen facia nedeniyle duyulan üzüntü ifade edilerek, şöyle denildi:

    "Çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, birçok madencimizin mahsur kaldığı ve çok sayıda yaralının bulunduğu bu elim olay sonrası, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında cumartesi günü oynayacağımız Gençlerbirliği maçının tüm hasılatının Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasını kararlaştırmıştır. Soma'daki bu elim olay sonrası ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak isteyen taraftarlarımızı, 17 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı'na davet ediyoruz."

    Beşiktaş'ın bu açıklamasının ardından "Somaİçin80Bin BEŞİKTAŞlıOlimpiyata" etiketi Twitter'da trend oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SPOR CAMİASI SOMA'NIN YASINI TUTUYOR

    RIHANNA DA SOMAYI GÖRDÜ

    ATLETICO MADRIDLİ OYUNCULAR ARDA'YI TESELLİ ETTİ

    Gazetecilerden de maddi destek

    Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Beşiktaş-Gençlerbirliği maçını takip edecek muhabir ve foto muhabirlerinden toplayacağı bağışları, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine verecek. 

    TSYD'den yapılan açıklamada, Türkiye'yi yasa boğan ve yüzlerce madencinin hayatına mal olan Soma faciasının izlerini silmenin mümkün olmadığı kaydedildi. 

    Türkiye halkının yanı sıra dünyanın facia ile ilgili derin üzüntülerini bildirdiği belirtilen açıklamada, Türkiye'nin bu müessif kaza sonucu birbirine kenetlendiği vurgulandı. 

    Beşiktaş Kulübü'nün, Gençlerbirliği maçının hasılatını Soma'da hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine bağışlama kararı aldığı hatırlatılan açıklamada, "TSYD olarak biz de bu maça mahsus basın tribünü ve saha giriş ücretini 20 lira olarak belirledik. Bağış makbuzu karşılığı ödenecek meblağlar, Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine verilecektir" denildi.

    Karabükspor da hasılatı Soma'ya gönderecek

    Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor Kulübü, hafta sonu sahasında karşılaşacağı Sivasspor maçının hasılatını Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 18 Mayıs'taki Sivaspor maçının hasılatının Soma'daki madenciler ve ailelerine verileceği kaydedildi.

    Kararın yönetim, futbolcular ve teknik kadro ile alındığı belirtilen açıklamada, "Hayatlarını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtulmalarını temenni ederiz" ifadesine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow