hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş sermaye artırımına gidebilir

    Beşiktaş sermaye artırımına gidebilir
    expand

    Beşiktaş, Şirket'in mali yapısının güçlendirilmesi ve finansal durumunun düzeltilmesi için, yönetim kurulu tarafından sermaye artırımı da dahil olmak üzere iç ve dış fon kaynaklarının oluşturulması konusunda değerlendirmeler yapıldığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Şirket'in mali yapısının güçlendirilmesi ve finansal durumunun düzeltilmesi için, yönetim kurulu tarafından sermaye artırımı da dahil olmak üzere iç ve dış fon kaynaklarının oluşturulması konusunda değerlendirmeler yapıldığı kaydedildi.

    Açıklamada, gelecek dönemde, yönetim kurulu tarafından atılan Şirket'in 31 Mayıs 2016 tarihli mali tablolarına da olumlu yansıması beklenen somut adımlara ilişkin, şu ifadelere yer verildi:

    "Vodafone Arena Stadyumu inşaatı son durum itibarıyla devam etmekte olup, profesyonel futbol takımımız maçlarını 2015 - 2016 sezonunda bu stadyumda oynamayı planlamaktadır. Vodafone Arena Stadyumu'nun faaliyete geçmesi ile beraber, maç günü gelirleri ile sezonluk koltuk, VIP koltuk ve loca gelirlerinde, önceki sezonlara kıyasla ciddi artışlar beklenmekte ve stadyumun tribün gelirleri, spor dışı aktivite gelirleri, sponsorluk, isim hakkı ve reklam gelirleri şeklinde özetlenebilecek olan toplam gelirlerinin, Şirketimiz stratejik ortağı IMG - Doğuş tarafından hazırlanan planı kötümser senaryosuna göre yıllık 35 - 40 milyon doları seviyesine yükselmesi beklenmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arda Turan'dan Burcu'ya 150 bin TL'lik jest!

    UEFA Mali Fair Play kriterleri denk hesap kuralı 2013 - 2014 sezonundan itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Buna göre, denk hesap kuralına uymayan kulüpler, UEFA tarafından, para cezası, transfer yasağı, kupa katılım gelirlerinin dondurulması, kupalardan men gibi cezalara çarptırılmaktadır. UEFA organizasyonlarında sürekli olarak yer alma Şirketimiz ana vizyonunu oluşturmakta ve Yönetim Kurulumuz bunun için sahada olduğu kadar saha dışındaki sonuçların da önemli olduğunun bilinciyle hareket etmektedir. Buna bağlı olarak Şirketimiz gerek transfer politikasında gerek profesyonel oyunculara ödenen ücretlerde bütçe disiplinine uyulması konusunda hassasiyetini içinde bulunduğumuz sezonda ve önümüzdeki sezonlarda korumaya devam edecektir."

    - Kayıp, 15 milyon euro

    Futbol takımının, 2012 - 2013 ve 2013 - 2014 sezonlarında UEFA ve CAS kararları sonrasında UEFA kupalarından men edildiği anımsatılan açıklamada, bu durum, ilgili maçların yayın geliri, tribün gelirleri ve kupa katılım gelirleri ile beraber düşünüldüğünde Şirket açısından önemli gelir kayıplarına sebep olduğu kaydedildi.

    Trabzonspor karıştı... İstifa sesleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada, bu kayıpların iki sezonda toplam 15 milyon euro seviyesinde olduğunun tahmin edildiği belirtilerek, gelecek dönemde bu gibi kayıpların oluşmaması için azami dikkat gösterildiği vurgulandı.

    Beşiktaş tarafından KAP'a yapılan diğer bir açıklamada ise Şirket ile Aktif Yatırım Bankası arasında yapılan kredi anlaşması çerçevesinde, söz konusu Banka tarafından 100 milyon TL kredi limiti tanımlandığı bildirildi.

    Arda Turan bir şarkı paylaştı, ortalık karıştı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow