hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş'ın vazgeçilmezi Tolga Zengin

    Beşiktaşın vazgeçilmezi Tolga Zengin
    expand

    Beşiktaş'ın sezon başında Trabzonspor'dan transfer ettiği milli kaleci Tolga Zengin, Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunda siyah-beyazlı takımın en istikrarlı futbolcusu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ligde Beşiktaş'ın yaptığı 34 lig maçında da forma giyen ve bunların 32'sinde 90'ar dakika sahada kalan Tolga, toplam 2 bin 970 dakikayla siyah-beyazlılarda en çok sahada kalan futbolcu olarak dikkati çekti.

    Sadece ligin ikinci haftasındaki Kayseri Erciyesspor ve 22. haftadaki Galatasaray maçlarında geçirdiği sakatlıklar nedeniyle ikinci yarılara çıkamayan Tolga Zengin, annesinin vefatına rağmen, 2 gün sonra Kasımpaşa maçında oynayarak, siyah-beyazlı taraftarların kalbinde ayrı bir yer edindi.

    - Olcay, 68 maçtır oynuyor

    Beşiktaş'a geldiği geçen sezondan bu yana tüm lig maçlarında forma giyen Olcay Şahan, 2013-2014 sezonunda 2 bin 710 dakika sahada kalarak, Tolga'nın ardından ikinci sırada yer aldı.

    Sakatlıklara ve cezalara adeta meydan okuyan ve ligde 68 maçtır forma giyen Olcay, bu sezon 34 lig maçına da ilk 11'de başladı.

    - En istikrarlı yabancı futbolcu Hutchinson

    Beşiktaş'ın en istikrarlı yabancı futbolcusu ise Atiba Hutchinson oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sezon oynamadığı mevki kalmayan Hutchinson, 29 maçta forma giyip, 2 bin 537 dakika sahada kaldı.

    Hugo Almeida, 2 bin 324 dakikayla Hutchinson'ı izlerken, yeni transfer Ramon Motta da 2 bin 203 dakikayla istikrarlı bir grafik çizdi.

    - 4 futbolcu kadro dışı kaldı

    Beşiktaş'ta bu sezon 4 futbolcu kadro dışı bırakıldı.

    İbrahim Toraman ile Sezer Öztürk, birbirleriyle yaptıkları kavga nedeniyle kadro dışı kalırken, Gökhan Süzen ve Danny Nounke de diğer kadro dışı bırakılan futbolcular oldu.

    29 futbolcu forma giydi

    Beşiktaş'ta 2013-2014 futbol sezonunda toplam 29 futbolcu forma giydi.

    Kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman, 1 dakikayla en az süre alan futbolcu olurken, Sezer Öztürk, Gökhan Süzen, Günay Güvenç ve Emre Metin ise süre alamadılar.

    Bu arada devre arasında transfer edilen futbolculardan Jermain Jones, 10 maçta 761, Danny ise 9 maçta 810 dakika sahada kaldılar.

    - Sivok, 2. yarıda forma giyemedi

    Beşiktaş'ın ilk yarıdaki en istikrarlı futbolcuları arasında yer alan Tomas Sivok, geçirdiği ciddi sakatlık nedeniyle ikinci yarının tamamında forma giyemedi.

    İlk yarıdaki 17 maçın 14'ünde sahada yer alan Sivok, ikinci yarıda ise takımına katkı veremedi.-

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow