hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilic: "Pes edecek değiliz"

    Bilic: Pes edecek değiliz
    expand

    Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, "Asla ve asla pes edecek bir takım değiliz. Liverpool'a önümüzdeki hafta çok zorluk çıkaracağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Avrupa Ligi 2. turunda 1-0 kaybettikleri maçın ardından basın toplantısı düzenlenen Hırvat teknik adam, harika bir atmosferde oynadıklarını belirterek, "Rövanşta belki hayatımızın maçına değil ama sezonun maçına çıkacağız. Buradaki gibi takım savunması yaparsak ve hücumda kaliteyi yükseltirsek, daha kararlı davranırsak bu turu geçmek için büyük şansımız var.

    Asla ve asla pes edecek bir takım değiliz. Liverpool'a önümüzdeki hafta çok zorluk çıkaracağız" diye konuştu.

    Liverpool - Beşiktaş: 1-0 (Maç Özeti)

    Oyunun son bölümünde penaltıdan gol yiyerek yenilmelerini "üzücü ve sinir bozucu" olarak nitelendiren Bilic, mücadelenin golsüz ya da 1-1 berabere bitmesinin daha adil olacağını kaydetti.

    Bilic, Liverpool karşısında daha fazlasını hak ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

    "Liverpool tarafından baktığınızda belki onlar da bu golü hak ettiler. Çünkü sürekli bir arayış içindelerdi. Oyunun son bölümünde farklı klasta oyuncuları oyuna soktular. Balotelelli ve Sterling, ani ataklarda çok tehlikeli futbolcular. Planımız tabii ki bundan daha fazlasını almaktı. Ama hala canlıyız, bu işin içindeyiz. Bu tur iki ayaklı, bir hafta sonra rövanş maçına çıkacağız. Hala ciddi bir şansımız var."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demba Ba'dan eleştiren taraftara: "9 numaralı formayı vereyim de oyna"

    -"Balotelli'nin hareketine faul verilebilirdi"-

    "Penaltıyla ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusuna Bilic, "Açık ve dürüst bir şekilde söylemem gerekirse pozisyonu görmedim. Sahanın diğer tarafındaydı ve oldukça kalabalıktı. Penaltıdan önce Balotelli'nin ayağını kaldırdığı bir pozisyon vardı, hakem oyun içinde bu tür pozisyonlara tehlikeli olduğu için faul vermişti. Orada da faul vermesini beklerdim. Bu çok büyük bir hata değil ama ne yazık ki pozisyonun gelişiminde bir penaltıya sebebiyet verdi" yanıtını verdi.

    "Gelecek hafta Beşiktaş'ı nasıl bir maç bekliyor" sorusu üzerine deneyimli teknik adam, "Bu iki ayaklı bir tur. Hala çok ciddi bir şansımız var. En az bir gol atmamız gerekiyordu. Hala bu işin içindeyiz. Ersan, bu gece harika bir performans gösterdi. Onu da belirtmekte fayda var" dedi.

    Bilic, Avrupa kupalarında bu sezon Arsenal ve Tottenham maçlarında harika bir performans sergilediklerini anlatarak, Liverpool karşısında çok iyi bir takım savunması ortaya koyduklarını söyledi.

    Liverpoollu oyuncuların bire bir yakaladıklarında büyük zarar verebilecek kalitede olduğunun altını çizen Bilic, rövanş mücadelesiyle ilgili olarak şunları kaydetti:

    "Olimpiyat Stadı bizim evimiz değil ama bazen orayı evimiz haline getirebiliyoruz. Bursaspor maçında hem iyi oynadık hem de atmosfer iyiydi. Oradaki sorun seyirci sayısı 20 binin altına düştüğünde başlıyor. Çünkü o kadar büyük statta 8-10 bin kişi bulunduğunda gerçekten can sıkıcı bir atmosfer oluyor. Feyenoord, Arsenal, Tottenham maçlarında atmosferler gerçekten harikaydı. Gelecek haftaki maçta stadın dolmasını bekliyorum. Olimpiyat Stadı dolarsa bu turu geçmek için çok ciddi bir şansımız olacak."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GTA: Göreviniz Türkiye caps'leri

    -Rodgers: "Harika bir sonuç"-

    Liverpool Menajeri Brendan Rodgers da Beşiktaş karşısında harika bir sonuç elde ettiklerini söyledi.

    Siyah-beyazlı takıma karşı iyi bir savunma sergilediklerini belirten Kuzey İrlandalı teknik adam, "Kaleci Mignolet, ilk yarıda iyiydi. Fırsatlar da yakaladık. Top kontrolümüz ikinci yarıda daha hızlıydı. Rövanş için mükemmel ve temiz bir sonuç oldu" dedi.

    Rodgers, penaltı atışını Balotelli'nin kullanmasıyla ilgili olarak, "Steven Gerard bizim penaltıcımız. Takımda harika penaltıcılarımız var. Mario, Lambert gibi. Önemli olan kazanmaktı. Bu akşam takım ruhunu gördünüz. Galibiyet almak harikaydı" yorumunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deneyimli çalıştırıcı, Beşiktaş'a karşı iyi bir performans sergileyen Ibe'nin henüz 19 yaşında olduğunu ve topla büyük tehlikeler yarattığını kaydetti.

    Yakaladıkları ivmeyi sürdüreceklerini dile getiren Rodgers, futbolcularının kendilerine güvenlerinin tam olduğunu sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow