hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursaspor'u yuttular!

    Bursasporu yuttular
    expand

    Spor Toto Süper Lig'i geçen sezon 6. sırada bitiren, Ziraat Türkiye Kupası finali ile TFF Süper Kupa müsabakalarında oynayan Bursaspor'un futbolcuları, yerli ve yabancı kulüplerin gözdesi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe'ye 3 oyuncusu giden, Volkan Şen için de anlaşma sağlanan yeşil-beyazlı takımdan 4 futbolcu da yurt dışını tercih etti.

    Geçen sezonun "gol kralı" Jose Fernandao, Bursaspor ile kiralık sözleşmesi bittikten sonra Fenerbahçe ile görüşmeye başladı. Görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı ve Brezilyalı futbolcu sarı-lacivertli takımla sözleşme imzaladı.

    Bursaspor'da geçen sezon sağ kanatta başarılı bir performans gösteren Şener Özbayraklı'nın da adresi Fenerbahçe oldu. Yeşil-beyazlı kulüple sözleşmesindeki "5 milyon liraya serbest kalır" maddesini kullanan Şener, sarı-lacivertli takımın yolunu tuttu.

    Ozan Tufan Fenerbahçe tesislerinde

    Sarı-lacivertliler, Bursaspor'dan son olarak Ozan Tufan'ı renklerine bağladı. A Milli Takım'ın değişmez oyuncuları arasında yer alan ve geçen sezonun ortasından itibaren zirve yarışındaki takımların yakın markajına takılan 20 yaşındaki yıldızın da yolu Fenerbahçe ile kesişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - 4 futbolcu yurt dışına

    Bursaspor'dan 2'si yerli 4 futbolcu yurt dışına gitti.

    Süper Lig'in en değerli 20 futbolcusu

    Yeşil-beyazlı takımın genç futbolcusu, uzun bir süredir Avrupa'nın önde kulüplerinin kadrosuna katmak istediği Enes Ünal, İngiltere'nin yolunu tuttu. Ünlü İngiliz kulübü Manchester City ile anlaşan Enes, bu kulüpten de tecrübe kazanması için kiralık olarak Belçika'nın Genk takımına geçti.

    Bir diğer genç oyuncu Batuhan Altıntaş da Alman ekibi Hamburg ile anlaştı. Arjantinli defans oyuncusu Renato Civelli, Fransız ekibi Lille'in kadrosuna dahil oldu.

    Şenol Güneş'ten Ozan Tufan tepkisi!

    Fernando Belluschi ise sözleşmesi sürmesine rağmen Bursaspor'dan sorunlu ayrıldı. Sözleşmesindeki madde gereği yeşil-beyazlı kulüple anlaşması otomatik olarak 1 yıl daha uzayan Belluschi, yönetime kalmak istemediğini bildirdi ve Meksika ekibi Cruz Azul ile anlaştı. Yeşil-beyazlı kulübün FIFA'ya itiraz etmesine rağmen Arjantinli futbolcu, 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow