hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Conte büyük iş başardı"

    Conte büyük iş başardı
    expand

    İtalyan futbolunun efsanevi ismi Dino Zoff, Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte'nin takımına 3 sene üst üste şampiyonluk kazandırarak büyük iş başardığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan futbolunda hem oyunculuğu hem teknik direktörlük kariyeriyle adını unutulmazlar arasına yazdıran eski kaleci, şimdinin saygın futbol adamı Dino Zoff, geçen hafta sonu sona eren Serie A'nın 2013-2014 sezonunda Juventus'un şampiyonluğunu ve ülkesinin Brezilya'da kısa süre sonra başlayacak Dünya Kupası'ndaki AA muhabirine değerlendirdi.

    Sezonu Juventus'un puan rekoruyla şampiyon tamamlamasıyla ilgili Zoff, "Conte, İtalya'da 3 sene üst üste şampiyonlukla büyük bir iş başardı. Bu, çok önemli. Yanılmıyorsam 60 seneden bu yana olmayan bir şey bu" dedi.

    Üç sene üst üste gelen şampiyonluklara atıfta bulunan Zoff, Juventus'un takımca bu yükü iyi kaldırdığını, ancak bu sürede Avrupa ayağında, ilk olarak Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ve Real Madrid'in bulunduğu gruptan çıkamadığını ardından da UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica'ya elendiğini anımsattı ve bu kısmın eksik kaldığını belirtti.

    Siyah-beyazlı takımın büyüklerle oynamaya alışkın bir ekip olduğunu belirten Zoff, "Birkaç iyi ve tecrübeli oyuncuyla takviye yapmaları onlar için Avrupa'da yetecektir diye düşünüyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - İtalya'nın Dünya Kupası'ndaki şansı

    Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak Dünya Kupası finallerinde İtalya'nın şansıyla ilgili de Zoff, "İtalya iyi bir takım. İyi bir orta sahaya sahip. Ben zirveye varma konusunda iyi şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. Kazanmak biraz zor ama şüphesiz en yükseğe çıkabiliriz" diye konuştu.

    "Gök mavililer" olarak anılan takımın yıldızı ve ara ara sorunlarıyla gündeme gelen golcüsü Mario Balotelli için ise Zoff, "Ne yapması gerektiğini o da biliyor. Balotelli'nin büyük yeteneği var ama saha içinde daha mütevazı olmalı. Yeteneği kayda değer" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow