hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dani Alves: "Irkçı saldırıda bulunan taraftar deşifre edilmeli"

    Dani Alves: Irkçı saldırıda bulunan taraftar deşifre edilmeli
    expand

    Geçtiğimiz pazar günü İspanya'da Villarreal-Barcelona karşılaşmasında ırkçı harekete maruz kalan Dani Alves Brezilya'nın Globo radyosuna konuştu. Alves kendisine muz atan taraftarın fotoğraflarının internette paylaşılması ve hakettiği utancı yaşaması gerektiğini söyledi. Alves, İspanya'da stadyumlardaki yaygın ırkçılıktan da şikayet etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan bu ırkçı saldırıdan sonra, başta ünlü futbolcular olmak üzere birçok kişi Alves'e destek amacıyla muz yerken, "eğer ırkçılığı yenemiyorsanız, yiyebilirsiniz" sloganıyla internette  fotoğraflarını paylaşmışlardı.

    Brezilya'nın Globo radyosuna konuşan Alves, "İnanılmaz bir şey oldu. Sonucu düşünülmeden yapılan bir hareketti. Dünya buna destek verdi ve bu şekilde devam etmek gerek" dedi.

    FIFA'ya çağrı

    İspanya'da yabancılara karşı çok fazla ırkçılık yapıldığını, FIFA'nın bu tip şeylere daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirten Alves ayrıca, kimliği tespit edilen ve Villarreal'in stadı El Madrigal'e girmesi ömür boyu yasaklanan taraftarla ilgili ise, "Layık olduğu utancı yaşaması için fotoğrafının internete konulması gerekir" dedi.

    Henrique'den destek

    Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Paulo Henrique, vatandaşı Barcelonalı oyuncu Dani Alves'e yapılan ırkçı hareketi muz yiyerek protesto etti.

    Trabzonspor'un 12 golle en golcü oyuncusu olan Henrique, Bursaspor maçının hazırıklarını sürdüren bordo-mavili takımın antrenmanı öncesinde Alves'e yapılan ırkçı harekete tepki gösterdi. Henrique, sahada takım arkadaşlarının yanına gittiği sırada muz yiyerek vatandaşına destek verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muz yeme eylemleri devam ediyor

    Bütün sponsorları Clippers'ı bıraktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow