hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dersimspor'da Alex ve Rodriguez fırtınası

    Dersimsporda Alex ve Rodriguez fırtınası
    expand

    Tunceli'yi Bölgesel Amatör Lig 3. Grup'ta temsil eden Dersimspor, yeni sezona Fildişi Sahili'nden golcü Yannick Alex Kore ve Arjantinli forvet Lucas Sebastian Rodriguez'li kadrosuyla başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ligin ilk haftasında Pazarcıkspor karşısında Dersimspor'a 2-0'lık galibiyeti getiren gollere imza atan 22 yaşındaki Alex ve Türkiye Kupası ön eleme turunda Tunceli ekibinin Hasköy Yıldızspor'u 8-1 yendiği karşılaşmada rakip fileleri 3 kez havalandıran 20 yaşındaki Rodriguez, Dersimsporlu taraftarların beğenisini topladı.

    Spor Toto 3. Lig'e yükselmeyi hedefleyen Tunceli temsilcisinin gol silahları Alex ve Rodriguez, Dersimspor camiasını gelecek adına umutlandırdı.

    Takıma 5 golle katkı sağlayan ikili, teknik heyetin, yönetimin ve taraftarların yüzünü güldürdü.

    Fildişili golcü Yannick Alex Kore, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde 8 yaşında futbol akademisine başladığını ve bazı takımların formasını giydiğini belirtti.

    Tatvan Gençlerbirliği Spor'da iki sezon top koşturduğunu dile getiren Alex, "Dersimspor iki yıl önce de beni istiyordu, işim olmadığı için gelemedim. Bu yıl beni istediler, kulüp başkanıyla görüştüm, anlaştık. Daha önce arkadaşlarım burada oynadığı için Dersim'i biliyordum. Onlar (arkadaşları ) bana 'Dersimspor iyi takım' dedi, ben de geldim" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En iyi spor caps'leri...

    Tunceli insanının sıcakkanlı olduğunu belirten Alex, "Onları seviyorum" dedi.

    Dersimspor'da şampiyonluk yaşamak istediğini ifade eden Alex, şampiyonluk için ne gerekiyorsa yapacağını belirtti.

    Hedeflerine değinen Alex, "İyi oynayıp daha iyi bir takıma gitmek istiyorum. 1. Lig'de profesyonel takımlara gitmek istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum, futbol kolay değil ama biz futbolcular turist gibiyiz. Biz her yere gidebiliriz, bizi her yere çağırabilirler. Çalışmaya devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

    Alex, İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic'i çok beğendiğini belirterek, "Çocukluğumdan beri ona hayranım, onun gibi olmak istiyorum. Biraz zor olacak ama iyi yoldayım, inşallah olacak. Türkiye'de Burak Yılmaz'ı beğeniyorum, iyi koşuyor. Başka futbolcular da var ama en beğendiğim Burak Yılmaz" şeklinde konuştu.

    83 metreden gol!

    - Boca Juniors'dan Dersimspor'a

    Arjantinli Lucas Sebastian Rodriguez ise Dersimspor'un iyi kadrosu olduğunu söyledi.

    Takımın şampiyon olması için çok çalışacağını ifade eden Rodriguez, "Arjantin'de uzun yıllar futbol akademisine gittim. Bir dönem Boca Juniors takımında oynadım, sonra 44 Malatyaspor'da oynadım. Şimdi de Dersimspor'dayım. Dersim, çok güzel, takım çok güzel. Çok çalışıyoruz. İnşallah bizim takım şampiyon olacak" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Erkan Zengin'i çok beğendiğini belirten Rodriguez, PTT 1. Lig takımlarından Elazığspor'da forma giyen Arjantinli Franco Cangele ile yakından görüştüğünü ve izinli günlerinde arkadaşıyla buluştuğunu söyledi.

    Gökhan Gönül'ün penaltısı ortalığı karıştırdı

    - "İki futbolcu da gayet iyi uyum sağladı"

    Dersimspor Teknik Sorumlusu Erhan Koç da Tunceli'yi 3. Lig'de temsil etmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bu doğrultuda yaptığımız transferler var. Yabancı olarak Alex ve Lucas'ı aldık. Alex, geçen yıl Tatvan'dan bildiğimiz bir oyuncu. Lucas'ı da Malatya'daki futbolcu arkadaşlarımızın verdiği referansla transfer ettik. İki futbolcu da gayet iyi uyum sağladı. Zaten ilk maçta da bunun meyvelerini aldık" diye konuştu.

    20 Eylül 2014 Sayısal Loto sonuçları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow