hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emre Belözoğlu: Takım şampiyon olsun da...

    Emre Belözoğlu: Takım şampiyon olsun da...
    expand

    Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, takımın şampiyonluğunun her şeyden önemli olduğunu ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tecrübeli oyuncu, "Fenerbahçe Dergisi"nin 134. sayısında yer alan röportajında, sahadaki agresif hareketleriyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

    Türkiye'nin en büyük takımlarında oynamanın kolay sorumluluklar getirmediğini belirten Emre Belözoğlu, "Saha dışında çok mülayim yapılı bir insan olsanız bile saha içindeki sorumluluklarınızın bilincinde bir futbolcu olarak, maç içinde ortaya çıkarılan haksızlıklara karşı ister istemez bir reaksiyon verme ihtiyacı duyuyorsunuz. Ben özellikle altını çizerek söylüyorum, 'meşru yollarla' takımımın kazanması için elimden gelen her şeyi yapıyorum" dedi.

    Yıllardır milli takım dahil formasını giydiği tüm takımlarda kendisine karşı ağır eleştirilerin yapıldığını hatırlatan sarı-lacivertli takımın kaptanı, şunları söyledi:

    "İçlerinden haklı olanları da vardı. Bu konudaki iç hesaplaşmalarım çok gerilerde kaldı. Saha içindeki profilimin eleştiriye çok müsait olduğunu biliyorum. Tüm agresif olaylar ve sataşmalar, benimle birlikte futbol literatürüne girmedi, bunu da biliyorum. Kendimi özellikle yaş, konum ve tecrübelerim itibarıyla daha fazla kontrol etmem gerektiğini kabul ediyorum. Benim öz eleştirim bu. Beni yerli yersiz eleştirenlere de artık kulağım kapalı. Bu saatten sonra benim için önemli olan ailemin sağlığı ve takımım başarısı. Ben artık yıpranmıyorum. Fenerbahçe şampiyon olsun da varsın Emre'yi eleştirsinler."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - "İstediğim performansı yakalayamadım"

    Emre Belözoğu, sakatlıklardan dolayı istediği performansı yakalayamadığını kabul etti.

    Sezona çok istekli girdiğini ama adale sakatlıklarının kendisini takımdan bir süre ayrı tuttuğuna dikkati çeken tecrübeli oyuncu, "İlk yarının sonu ve ikinci yarının başlaması ile beraber hemen hemen her maçta oynadım. Fiziksel ve mental performans olarak hazır olduğumu hissettim ve hocamız da beni maçlara dahil etti. Gaziantepspor maçındaki sakatlığımın da tedavisi kısa sürede gerçekleşecektir. Takımımızın şampiyonluk yolundaki mücadelesine kalan tüm maçlarda destek vermeyi istiyorum" ifadelerini kullandı.

    Takımdaki her oyuncunun görevinin bilincinde olduğunu belirten Emre, "Önümüzdeki tüm maçlar önemli. Adım adım şampiyonluğa gidiyoruz. 6 senedir Fenerbahçe'deyim ve bu seneki istek ve motivasyon üst düzeyde. Camiamız da her zamanki gibi kenetlenmiş durumda. Taraftarlarımızı her zaman destek olmaya çağırıyorum. Gerisi zaten gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Trabzonspor maçında yaşanan olaylar

    Trabzonspor ile oynanan maçta yaşanan olaylarla ilgili soruyu yanıtlayan Emre Belözoğlu, şunları kaydetti:

    "Bu çok derin bir problem. Bu problemin teşhisini koymak ve Türkiye'deki sistemin değişmesi adına herkesin elini vicdanına koyması ve silkelenmesi lazım. Sadece bir grubu, yani futbolcuları, teknik direktörleri, yöneticileri, medyayı, taraftarları veya hakemleri hedef göstermekle bu problem çözülemez. Bu, bizim ülkemizin genel bir problemi ve eğitimle alakalı. Hepimizin kendi adımıza öz eleştiri yapması gerekiyor. Ben özellikle bu problemin aşılması adına herkesin şapkasını çıkarıp önüne koyup, belirli kararların alınması ve bu kararların neticesi ne olursa olsun hepimizin katlanması gereken bir tablo ortaya çıkması gerektiğini düşünüyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son Trabzonspor maçının bu konuda zirve yaptığına dikkati çeken tecrübeli oyuncu, şöyle devam etti:

    "Trabzonspor-Fenerbahçe tarihine baktığınız zaman; iki tane büyük takım. Bayram havasında oynanması gereken maçları bu hale ne yazık ki bu süreci suistimal etmek isteyen, bundan nemalanmak isteyen kişilerin ortaya attığını düşünüyorum. Trabzonspor'un bu anlamda kendi öz eleştirisini yapması gerektiğini düşünüyorum. Biz yapıyoruz. Her iki camianın maçlardan önce yaptığı açıklamalar bir bakın. Biz futbolun güzelliklerini ön plana çıkartmaya çalışırken, o kulübün eski başkanı çıkıp, 'ilelebet bu düşmanlık devam edecek' diyorsa, bunu da taraftarın bir düşmanlık olarak algılamaması herhalde çok iyimserlik olur. Onlar da böyle algılıyorlar. O yüzden bunun önüne geçmesi gereken adımlar atması gereken önce bizleri yöneten insanlar diye düşünüyorum."

    Kasımpaşa ile oynadıkları maçtaki olaylara da açıklık getiren Emre, "O maçın bir geçmişi de var. Onlarla ilgili ilerleyen dönemlerde genel bir değerlendirme de yapacağım. Şimdi şampiyonluğa gittiğimizden dolayı 'susalım' diyoruz. İnşallah şampiyon olalım, onunla alakalı da bir açıklama yapacağım. Belki tekrar dava açılmasına kadar yolu olacak. Davayla alakalı şimdi temyiz hakkımızı kullanacağız. O dava da sonuçlandıktan sonra, net bir şekilde aleyhimize dönerse o zaman biz de bununla alakalı açıklamalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - "Futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istiyorum"

    Sarı-lacivertli oyuncu, futbol kariyerini kulübünde tamamlamayı planladığını vurguladı.

    Fenerbahçe'nin çok büyük bir camia olduğunu vurgulayan Emre, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Bizler de bu camianın büyüklüğü karşısında elimizden geldiğince doğrular yapmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe kaptanı olarak, bu mevkiye uygun görülen bir insan olarak elimden geldiğince bu görevi layıkıyla temsil etmeye çalışıyorum. Hatalarım da vardır, kusurlarım da vardır. Hiçbir futbolcu, hiçbir birey bu camiadan bu kulüpten büyük değildir. Ben de bunun bilincinde elimden geldiğince bana verilen süre ne ise gerek yönetim gerek hoca kısmından en iyisini saha içinde yapmaya çalışacağım. Çocukluktan beri hayalim olan bu formayı terimin son damlasına kadar terletmek istiyorum. Futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istiyorum. En az 3 sene daha rahat futbol oynayabileceğime inanıyorum. Bu takımın kaptanı ve ağabeyi olarak futbolu bırakma şerefine nail olursam benden mutlusu olmaz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow