hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ersun Yanal: "Çok erken gol yedik"

    Ersun Yanal: Çok erken gol yedik
    expand

    UEFA Avrupa Ligi 2. turu ilk maçında sahasında Napoli'ye 4-0 yenilen Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, rakipleri karşısında çok erken bir golle oyunun bütün kontrolünü ve çabasını kaybettiklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında öncelikle konuk takımı kutlayarak, "Bugün çok erken bir golle oyunun bütün kontrolünü ve çabasını kaybettik. Hamle şansı ve alternatifi çok olan bir takımla oynadık. Bizim erken yediğimiz gol sonrasında oyunda özellikle savunma disiplinini yaşadık. Özellikle ikinci ve üçüncü gollerde çok yumuşak bir savunma ile rakibimiz karşı karşıyaydı ve skor oluştu" dedi.

    Taraftarların kendilerinden bir mücadele beklediğini ifade eden Yanal, "Sahada bizi izlemeye gelen taraftarlarımız, mücadele bekliyordu. Zaman zaman küçük anlarda mücadele olsa da skoru değiştirmeye yetmedi" ifadesini kullandı.

    Trabzonspor - Napoli maçı capsleri

    Yanal, Napoli karşısına eksik bir kadroyla çıktıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

    "Napoli gibi güçlü bir takıma karşı sahada 14 kişiyle olmak bizi oldukça zorladı. Buna karşılık veremediğimiz için biraz da bu konuda çaresiz kaldık. Kötü bir gol yedik ve bu bizim direncimizi oldukça kırdı, beklemediğimiz bir goldü. Bazı şeyler var ki eğer onlar oluşmamış olsaydı buna zorunlu kalmazdım. O da zorunlu olduğum şey. Yan yana oynattığımız oyuncular var ki onların bugün yan yana oynamaması gerekiyor ama oynatmak zorunda kaldık. Çünkü o oyuncular birlikte oynamazlar, tarz olarak çok yumuşak kaldık."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunun oyuncuların suçu olmadığını söyleyen Yanal, "Bugün bir kadro çıkmak zorundaydı ve 14 kişi çıktı. Bu bir mazeret değil. Elimizdeki kadro bu. Rakibimiz saygı duyulacak, güçlü bir rakip ve bunu iyi kullandı" diye konuştu.

    Trabzonspor - Napoli: 0-4 (maç özeti)

    Liverpool - Beşiktaş: 1-0 (Maç Özeti)

    Yanal, "4-0'lık sonucun geri dönüşü olur mu?" şeklindeki soruya da "Zor. Güçlü bir rakiple oynuyoruz ve eksik bir takımız. 1 hafta içinde sadece 2 oyuncumuz tekrar geri geliyor ama iyi oyuncularımız geliyor ve orada iyi mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Futbol bu ve her zaman her türlü sonuca açık" yanıtını verdi.

    Ersun Yanal, son dakikada iki değişiklik yapmasına ilişkin ise "Özer'in ufak bir sorunu vardı, o çıkmak istemişti. Diğer oyuncumuz kartlıydı ve oyunu durduramadık" değerlendirmesinde bulundu. 

    - Benitez: "İyi oynadık, iyi sonuç aldık"

    Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez ise coşkulu, zor bir atmosferde oynamanın zor olduğunu belirterek, "Takımımı kutluyorum. İyi bir futbol ortaya koydular. İyi oynadık ve iyi sonuç aldık" dedi.

    Benitez, "Rahat bir galibiyet bekliyor muydunuz" şeklindeki bir soru üzerine, "Böyle kolay kazanacağımızı düşünmüyorduk. Ne olursa olsun agresif, sahayı her türlü parselleyen bir takıma karşı oynadık. Erken gol bizi rahatlattı, topu saha içinde çok güzel yönlendirmesini bildik. Zaten golden sonra goller geldi" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     İlk yarıda işi bitirdiklerini söyleyen Benitez, "Aldığımız farklı bir galibiyet var. Farklı galibiyetlerden sonra bir şey diyemem. Daha da iyi bir sonuç olabilirdi ama bu da güzel bir sonuç. İnanın bizim için maç bitti, gelecek maça aynı ciddiyet ve konsantrasyonla çıkacağız" ifadesini kullandı.

    - Gökhan İnler'in açıklaması

    Napoli'nin Türk asıllı İsviçreli oyuncusu Gökhan İnler de şunları kaydetti:

    "Benim için duygusal bir maçtı. Mutluyuz, iyi konsantreydik. Trabzonspor'un iyi pres yaptığını, evinde seyirci desteğiyle iyi galibiyetler aldığını biliyorduk. İyi oynadık ve Trabzonspor'u yendik. 4-0'dan sonra çok mutluyuz ama futbolda her şey olabilir. İkinci maçta da aynı konsantreyi göstermemiz lazım. Bizim için her maç önemli ve sahaya yenmek için çıkacağız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow