hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih Terim: Volkan geri gelmek zorundaydı, geldi

    Fatih Terim: Volkan geri gelmek zorundaydı, geldi
    expand

    Türkiye Futbol Dİrektörü Fatih Terim, Kazakistan maçının ardından açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Kazakistan karşısında kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

    Türk Telekom Arena'da yapılan maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, kötü bir başlangıcın ardından grupta 3 puanla tanışmanın iyi olduğunu ifade eden Terim, "Oyuncularımı iyi oyunları için kutluyorum, mücadeleleri için tebrik ediyorum. Genel olarak zevk veren bir oyun oynadılar. Kendileri de zevk aldılar. Çok daha açık ara fark olabilirdi. Maalesef turnuvaya iyi başlangıç yapmadık ama sonuna kadar kovalayacağımız da aşikar. Oyunun büyük bölümü bizi tatmin ettiği için mutluyuz" diye konuştu.

    Terim, Kazakistan galibiyeti sonrası grupta 4. sıraya çıktıklarını belirterek, "6 maçımız daha var. Zaten kuralar çekildiğinde de aynı beyanı vermiştim. 'Şu 4 takımdan 3'ü gider' diye. Nitekim sıralandık. Her maçta çok az puan kaybetme kredimizin kaldığı tablo görünüyor. İçeride, dışarıda kazanma adına, özellikle ilk yarıdaki gibi hareket ederek devam edeceğiz. Zaten ocak ayı içinde şu ana kadar yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı açıklayacağız. Daha net önümüze bakma imkanımız da olacak" değerlendirmesini yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya - Hırvatistan maçında olay var!

    - "Volkan'ın geri gelmesini ben talep ettim"-

    Fatih Terim, taraftarlarla yaşadığı gerginlik sonrası stadı terk eden kaleci Volkan Demirel'in, dönmesini kendisinin talep ettiğini açıkladı.

    Terim, olayla ilgili şunları ifade etti:

    "Süreci iyice bir anlamam lazım. Onu da salim kafayla, bu akşam ve yarın iyice dinleyeceğiz. Alper hoca veya diğer hocamızı da. Ben talep ettim gelmesini. Çünkü gelmek zorunda ki UEFA'dan ceza yemesin. Beli de biraz ağrımıştı zaten. Sonuç olarak net bilmediğim şeylere de açıklama yapmak istemiyorum şimdi. Ama o vaziyette oynatamazdık zaten. Dolayısıyla önce salim kafayla tüm arkadaşlarımızı dinleyelim. Süreci kontrol edelim. Yanlış bir cümle ve kelime söylemek, benim pozisyonumda çok doğru olmaz. O yüzden sağlıklı bir karar için biraz daha sakin bir ortam olması gerekiyor."

    Terim, Volkan'ın yaşadığı konuyla ilgili gerekli bilgileri aldıktan sonra analiz yapacağını kaydederek, "Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Hatalarıyla, sevaplarıyla, yanlışlarıyla, doğrularıyla daha iyi bir analiz yapmak için bu bilgileri ben de toplamak istiyorum. Ne oldu, ne bitti kim ne dedi? Niye bu duruma geldi? Ben de net bir bilgi alayım ki aktarayım. Bizim zamanımızla şimdiki çok da aynı değil. Onun için mukayese yapmamak lazım" dedi.w

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fotoğraftaki sniper'ı bulun!

    - "Oyuncularımın başkaldırı şekli çok önemliydi"-

    Futbolcuların, büyük bir gerilim yaşandığı bu dönemde, önemli bir iş yaptığını anlatan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Açıkçası, bu kadar gerilim içinde oyuncuların yaptığı kolay bir iş değil. Bu kadar eleştiri, gerilim ve negatif ortam içinde, pozitif ve çok hoş bir gece oldu. Burada Arda'yı değişik bir rolde oynattım. Selçuk'un da önünde değişik bir rolde oynadı. Aşağı yukarı 7-8 kişilik bir hücumcuyla oyunun büyük bölümünü de baskıyla oynadılar. Pas yüzdesi yüksek, istediğini yapan bir takım vardı. Belki arada fark var ama mücadele eden çok güçlü fiziğe sahip bir takımla oynuyorsunuz. Oyuncularımın başkaldırı şekli çok önemliydi. Yani 'biz o değiliz buyuz' başkaldırısı bence bugünden çıkacak en önemli mesajdı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk futbolunda yaşanan sorunların bütün tarafların birlikteliğiyle çözüleceğini vurgulayan Fatih Terim, "Genel olarak çözeceğimiz bir şey. Bireysel pek başarılı olacağımız şeyler değil. Empati duygumuzu geliştireceğiz. Futbol ve spor kültürümüzü geliştireceğiz. Açıkçası İstanbul'da maç oynanmaz diye bir şey söz konusu değil ama rahatsız olan sadece İstanbul'daki maçlar değil, birçok yerde bu rahatsızlık var" diye konuştu.

    - "Selçuk'un performansı çok iyiydi"-

    Fatih Terim, Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Selçuk İnan'ın performanslarıyla ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

    "Özellikle atak oyuncularının pozisyona girmesi beni sevindirir. Atarlarsa memnun olurum. Burak attı, Umut atamadı. Evet daha farklı bitebilirdi. Burada asıl olan 3 puandı. Selçuk'un performansı çok iyiydi. Haftalardır herhalde Galatasaray'da oynadığı oyundan şikayet ediyorlardı belki. Bugün bence son ayların en güzel oyunlarından bir tanesini oynadı. Gerek defans gerek ofans adına tam bir orta saha oyuncu gibi. Ben genel olarak iki santrforlu oyunu tercih ediyorum. Pek kolay değil ama faydasını görüyorum. Umut çok koşan ve mücadele eden bir oyuncu. Bugün isterdim o da golle tanışsın. Çünkü bildiğiniz gibi Letonya'da da 3-4 gol kaçırdı. Bugün atmasını isterdim ama iyi niyetiyle tam bir atak oyuncusu gibi bize çok faydası oluyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye - Kazakistan maçı capsleri

    - "Kulüp yarışmaları milli takım maçlarının önüne geçti"-

    Fatih Terim, kulüp yarışmalarının milli maçların önüne geçtiğini belirtti.

    En önemli takımın, milli takımı olması gerektiğini kaydeden Terim, şunları söyledi:

    "Avrupa'da da var dünyada da var, sadece bizde yok. Milli takım ile kimse arasına mesafe koymuyor. Çünkü kulüp takımları milli takım maçlarının önüne geçti. Bir insanın en önemli takımı milli takımıdır. Kendi ülkesidir, bayrağıdır. Yani gelin 'bunu sevin' denilmez ama bazı boyutlar o kadar uzun yerde ki, dünya da bundan şikayetçi. Bunun için bildiğim kadarıyla UEFA ve FIFA'nın da bir çalışması var. Herkes rahatsız bu konuda. Biz ne olursa olsun sevdirmek için uğraşacağız."

    O taraftar GFB'li çıktı, "Küfretmedim" dedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow