hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker 1-0 öne geçti

    Fenerbahçe Ülker 1-0 öne geçti
    expand

    Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin ilk maçında Uşak Sportif'i 87-75 yenerek, seride 1-0 öne geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmanın 5. dakikası 10-10 eşitlikle geçilirken, hücumda daha isabetli oynayan konuk ekip 9. dakikaya girilirken Zupan'ın basketiyle 22-16'lık üstünlük yakaladı. Bu skorun ardından 1,5 dakikalık sürede savunmasını sertleştirip rakibine sayı attırmayan Fenerbahçe Ülker, Ömer, Zoric ve Bjelica ile bulduğu sayılarla bitime 35 saniye kala 23-22 öne geçtiyse de Carter'in basketiyle tekrar üstünlüğü eline geçiren Uşak Sportif, ilk çeyreği 24-23 önde tamamladı.

    İkinci çeyrekte savunmasını sertleştirip hücumda da daha tempolu ve isabetli oynayan sarı-lacivertli  ekip, 3,5 dakikalık sürede sadece 3 sayı şansı tanıdığı rakibi karşısında Zoric, Preldzic ve Bogdanovic ile bulduğu sayılarla 14. dakikada 34-27 öne geçti. McCalebb ile üst üste sayılar bulan sarı-lacivertliler, Bogdanovic'in üçlüğüyle 17. dakika geçilirken farkı 15 sayıya (44-29) yükseltti. Konuk ekip bu dakikadan sonra 7-2'lik seri yaptıysa da sarı-lacivertliler devreye 46-36 önde girdi.

    Maçın 3. çeyreğinde daha organize bir oyun ortaya koyan Uşak Sportif, İbrahim Yıldırım, Warren, Zupan ve Holman'ın sayılarıyla etkili olarak Fenerbahçe Ülker'e 25-19'luk üstünlük kurduysa da sarı-lacivertliler, ilk yarıdaki 10 sayılık farkın avantajıyla son periyoda da 65-61 önde girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son çeyreğe iyi başlayan, Zoric'in serbest atıştan kazandırdığı sayılarla 37. dakikada 81-67'lık skorla 14 sayı fark yapan Fenerbahçe Ülker, mücadeleyi 87-75 kazanarak deplasmandaki maç öncesi tur için avantaj elde etti. 

    İki takım arasında serinin ikinci maçı, 15 Mayıs Perşembe günü Uşak'ta yapılacak.

    Bu arada, 1907 Ünifeb'in (Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği) Aydınlık Gelecek Ödülleri'nde en iyi antrenör seçilen Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic'e ve yılın erkek basketbolcusu seçilen Bojan Bogdanovic'e ödülleri karşılaşma öncesi verildi.

    Anadolu Efes: 96 - Pınar Karşıyaka: 90

    Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka'yı 96-90 yendi.

    Pınar Karşıyaka, maça Batista'nın pota altından kaydettiği basketlerle başladı. Rakibine 7-0'lık seriyle cevap veren ev sahibi ekip, 2. dakikada 7-4 üstünlüğü yakaladı. İki taraf da yüksek yüzdeyle şut atarken, periyodun son iki dakikasına 17-17 eşitlikle girildi. Birkan Batuk ve Gordon ile üst üste üç adet 3 sayılık isabet kaydeden lacivert-beyazlılar, 9-0'lık seriyle ilk çeyreği 26-17 önde tamamladı.

    İkinci periyotta konuk takımın kolay basket bulmasına izin vermeyen Anadolu Efes, Bjelica ve Planinic'in sayılarıyla 15. dakikada 15 farklı (43-28) üstünlük elde etti. Pınar Karşıyaka, Diebler ve Dixon'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle 17. dakikada farkı 9 sayıya (43-34) indirdi. Kalan bölümde lacivert-beyazlılarda Doğuş Balbay ve Gordon skora katkı sağlarken, konuk ekip Batista'nın pota altı etkinliğiyle sayı üretti ve soyunma odasına 49-38 Anadolu Efes üstünlüğüyle gidildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüksek yüzdeyle şut atmaya devam eden Anadolu Efes'te üçüncü periyotta skor yükünü çeken isim Bjelica oldu. Pınar Karşıyaka, Can Altıntığ ve Dixon'ın sayılarıyla farkı bir ara 7 sayıya (55-48) indirse de lacivert-beyazlılar 25. dakikayı 65-51 önde geçti. Karşılıklı basketlere sahne olan mücadelenin üçüncü periyodu, 78-64 Anadolu Efes lehine sona erdi.

    Son çeyreğe Savanovic'in üç sayılık basketiyle başlayan ev sahibi ekip, 17 sayıyla karşılaşmadaki en farklı skoru (81-64) yakaladı. Pınar Karşıyaka son 3 dakika içerisinde Yunus Emre Sonsırma'nın üst üste kaydettiği basketlerle 10-0'lık seri yakalayarak farkı 5 sayıya kadar düşürse de Anadolu Efes
    karşılaşmadan 96-90 galip ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Efes'te 24 sayı kaydeden Bjelica galibiyette önemli rol oynadı. Ev sahibi ekipte Birkan Batuk 15, Gordon 14, Savanovic 11 sayı üretti. 

    Pınar Karşıyaka'da 25 sayı, 16 ribaunt ile "double double" yapan Batista'nın performansı mağlubiyeti önleyemedi. Konuk takımda Dixon 17, Diebler 12 sayılık katkı sağladı.

    Lacivert-beyazlıların 23'te 13 üç sayı ve 32'de 22 iki sayı isabetleriyle yüksek yüzdeli performansı ve asistlerde rakibine sağladığı 25-13'lük üstünlük galibiyette kilit rol oynadı.

    İki galibiyete ulaşacak tarafın tur atlayacağı çeyrek final serisinde 1-0 öne geçen Anadolu Efes, 15 Mayıs Perşembe günü İzmir'de oynanacak ikinci maçı da kazanırsa adını yarı finale yazdıracak. Pınar Karşıyaka'nın ikinci karşılaşmayı kazanması durumunda serinin galibini belirleyecek maç, 18 Mayıs Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Tur atlayan taraf yarı finalde, Fenerbahçe Ülker-Uşak Sportif eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan, karşılaşma öncesi Anadolu Efes Başantrenörü Vaggelis Aggelou ve takım kaptanı Kerem Gönlüm, Yıldız Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası'nda birinciliğe ulaşan Anadolu Efes oyuncularını saha ortasında tebrik ederek, şampiyon takım ve teknik heyetle fotoğraf çektirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow