hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker'e NBA'den yönetici

    Fenerbahçe Ülkere NBAden yönetici
    expand

    Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın genel menajerlik görevine Maurizio Gherardini getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, İtalya'nın Benetton Treviso takımında 15 yıl yöneticilik yaptıktan sonra Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde de (NBA) görevler üstlenen Gherardini'nin genel menajerlik görevine getirildiği bildirildi. 

    İtalyan menajerin gelişiyle, Fenerbahçe Ülker'in Avrupa'nın en iyi takımları arasına girme hedefinde çok önemli bir adım atıldığı ifade edildi.  

    Gherardini, sarı-lacivertli takımdaki göreviyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kulüp yönetimiyle, harikulade taraftarıyla, sporcusuyla ve Avrupa'nın en iyi antrenörüyle Fenerbahçe Ülker'de başarı için tüm unsurlar mevcut. Benim de bu unsurlara pozitif bir katkım olabilirse ne mutlu bana. Çünkü başarı bir takım oyunudur ve başarı için gerekli her şeye sahibiz. Kariyerimde çok şanslı oldum, kendi ülkemde (İtalya) Benetton Treviso takımında çok güzel çalışmalar yapma şansım oldu ve NBA'ye giden ilk Avrupalı yönetici unvanına da sahip oldum. Şimdi ise bütün tecrübelerimi entegre ederek Türkiye'de Fenerbahçe Ülker basketbol takımının başarısı için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım" şeklinde ifadeler kullandı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Özokur, Gherardini'nin aralarına katılmasının heyecan verici olduğunu belirterek, "Yenilenen kurumsal yapımız ve taraftarlarımızın desteğiyle Fenerbahçe Ülker'in Avrupa ve Türkiye'deki şampiyonluk ve kupa hedeflerine daha hızlı ulaşacağından şüphem yok" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow