hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'nin başvurusuna karşı Shakhtar'ın "Titov" kozu

    Fenerbahçenin başvurusuna karşı Shakhtarın Titov kozu
    expand

    Doping talimatının 25. maddesine göre başvuru yapan Fenerbahçe, Fred'in oynamaya uygun kriterde olmadığını savundu, hükmen yenilgi istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Copa America maçlarında A numunesi pozitif çıkan Shakhtar Donetskli Fred’in Fenerbahçe maçında forma giymesinin yankıları sürüyor.

    Bu konuyla ilgili genel görüş Ukrayna ekibinin bir ceza almayacağı yönünde olsa da sarı-lacivertli kulüp bunun aksini savunuyor.

    Dünyanın dört bir yanından transfer haberleri (31 Temmuz)

    FIFA Anti Doping talimatınının 25. maddesine göre başvuruda bulunan Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcunun oynamaya uygun kriterde olmadığını belirtti. B numunesi açıldığı için A numunesinin pozitif olduğunu ifade eden sarı-lacivertliler, bu durumun bilinmesine rağmen Fred’in oynatıldığını ve B numunesine bakılmasa bile bu gelişme sebebiyle Shakhtar’ın hükmen mağlup sayılması gerektiğini ifade ederek, UEFA’ya gerekli itirazda bulundular.

    Gökdeniz'li Rubin kazandı

    Sarı-lacivertli kulüp konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise “Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımıyla oynadığımız UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu karşılaşmasında forma giyen, Brezilya ve İngiliz basınında yer alan haberlere göre, yapılan doping testlerinin A numunesinde yasaklı maddeye rastlandığı iddia edilen rakip takım oyuncusu Fred ile ilgili UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu’na kulübümüzün yaptığı başvuru UEFA tarafından gündeme alınmıştır. UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu, konuyu 3 Ağustos’ta değerlendirmeye alacağını Shakhtar Donetsk ve kulübümüze bildirmiştir” denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Avrupa Ligi'nde bir maç yarıda kaldı

    Yegor Titov vakası

    Shakhtar Donetskli Fred’in içinde bulunduğu durumun, eski Rus futbolcu Yegor Titov’unkiyle aynı olduğu savunuldu. Ukrayna basınında yer alan haberlere göre Fred için Shakhtar’a sadece para cezası verilebilecek. Spartak Moskova’nın Rus futbolcusu Yegor Titov’un durumunu örnek gösteren Ukraynalılar, o dönem 27 yaşında olan oyuncunun, Rusya’nın 15 Kasım’ında Galler ile oynadığı 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası baraj maçında yapılan testinin pozitif çıktığına dikkat çektiler. O dönem 1 yıl men cezası verilen oyuncuya ayrıca 1400 euro, kulübü Spartak Moskova’ya ise 12.800 euro para cezası verildiğine dikkat çekildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow