hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'nin cezası kaldırıldı

    Fenerbahçenin cezası kaldırıldı
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'ye verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasını kaldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuruldan yapılan açıklamada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), Torku Konyaspor maçının ardından Fenerbahçe'ye verdiği 1 maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezasına, sarı-lacivertli kulübün yaptığı itirazın incelendiği belirtilerek, şöyle denildi:

    "PFDK'ca Fenerbahçe'ye, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu ihlalin aynı sezon içerisinde 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 52/6. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı
    kendi sahasında seyircisiz oynama ve 150.000 TL para cezası verilmişse de; disiplin ihlalinin, FDT'nin 52/1.maddesinde yapılan mevzuat değişikliğinden sonra gerçekleşmiş 1. ihlal olması nedeniyle, FDT'nin 52/2.maddesi uyarınca netice cezanın 40.000 TL para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına, oybirliği ile
    karar verilmiştir."

    Kurul, Fenerbahçe'nin duruşma talebinin ise reddedildiğini kaydetti.

    Cezalarda indirim

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Galatasaray, Trabzonspor, Kayserispor ve Bursaspor'a verdiği 80'er bin lira para cezasını, 40'ar bin liraya indirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuruldan yapılan açıklamada, Galatasaray'ın 26 Ocak 2014'te deplasmanda Gaziantepspor ile oynadığı Spor Toto Süper Lig maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu ihlalin aynı sezon içerisinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı sarı-kırmızılı kulübe verilen 80 bin lira para cezasının; disiplin ihlalinin, FDT'nin 52/1. maddesinde yapılan mevzuat değişikliğinden sonra gerçekleşmiş 1. ihlal olması nedeniyle, FDT'nin 52/2.maddesi uyarınca 40 bin lira şeklinde düzeltilerek onanmasına oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.

    Kurulun, Trabzonspor'un Beşiktaş ile 25 Ocak 2014'te oynadığı lig maçında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu ihlalin aynı sezon içerisinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı aldığı 80 bin lira para cezasını, aynı gerekçeyle 40 bin lira şeklinde düzelterek onadığı kaydedildi. Aynı maçta Trabzonspor'a, tribüne spor ahlakına aykırı pankart asılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle verilen 10 bin lira para cezası ise onandı.

    - Kayserisporlu Fonseca'nın 4 maçlık cezası onandı

    Tahkim Kurulu, PFDK'nın Kayserisporlu futbolcu Henrique Sereno Fonseca'ya verdiği 4 maçlık cezayı da onadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fonseca'nın cezasıyla ilgili kuruldan şu açıklama yapıldı:

    "PFDK'ca Kayserispor Kulübü futbolcusu Henrique Sereno Fonseca'ya, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 42. ve 34/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası ile ihraç sonrası rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 35/1-a ve 34/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası verilmişse de, kurulumuzun yerleşik içtihatları doğrultusunda oyuncunun ihraç sonrası eyleminin de 'şiddetli hareket' olarak kabul edilmesi gerektiği anlaşılmakla birlikte aleyhe itiraz olmaması ve cezanın re'sen aleyhe bozulamaması nedeniyle neticeten verilen 4 resmi müsabakadan men ve 26 bin lira para cezasının düzeltilerek onanmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

    Kayserispor'a 26 Ocak 2014'te Sivasspor ile oynadığı maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 30 bin lira para cezasına yapılan itirazın reddedildiği bildirildi. Aynı maçta taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu ihlalin aynı sezon içerisinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Kayserispor'a verilen 80 bin lira para cezasının 40 bin lira şeklinde düzeltilerek onandığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurul, Bursaspor'un Eskişehirspor ile oynadığı lig maçından sonra aldığı 80 bin lira para cezasını 40 bin liraya indirirken, yeşil-beyazlı kulübün 10 bin lira para cezasına yaptığı itirazı reddetti. Ayrıca Bursaspor'un Eskişehirspor ile 22 Ocak 2014'te oynadığı Ziraat Türkiye Kupası'ndan sonra aldığı 40 bin lira para cezası oy birliyle onandı.

    Tahkim Kurulu, PTT 1. Lig takımlarından Adanaspor ve Manisaspor'un 26 bin lira para cezasını, 13 bin liraya ve Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Eyüpspor'a verilen 16 bin lira para cezasını da 8 bin liraya indirdi. Kurul, ayrıca PFDK'nın Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Çankırıspor'a, Giresunspor maçında müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 9 kişiden az bir kadro ile çıkılmasından dolayı verdiği 3-0 hükmen mağlup sayılması kararını da onadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Gaziosmanpaşaspor'un da 1 maç seyircisiz oynama cezası kaldırıldı

    Kurul, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Gaziosmanpaşaspor'un da 1 maç seyircisiz oynama cezasını kaldırdı.

    Kuruldan yapılan açıklamada, Gaziosmanpaşaspor'un Göztepe ile oynadığı lig maçında PFDK tarafından, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu ihlalin aynı sezon içerisinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 52/5. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 16 bin lira para cezası verildiği belirtilerek, "Disiplin ihlalinin, FDT'nin 52/1. maddesinde yapılan mevzuat değişikliğinden sonra gerçekleşmiş 1. ihlal olması nedeniyle, FDT'nin 52/2. maddesi uyarınca netice cezanın 8 bin lira para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow