hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray - Udinese maçı tamamlanamadı çünkü...

    Galatasaray - Udinese maçı tamamlanamadı çünkü...
    expand

    Galatasaray ile Udinese arasında oynanan hazırlık maçı bir grup Galatasaray taraftarının sahaya yabancı madde atması ve uyarılara rağmen taşkınlığa devam etmesi nedeniyle tamamlanamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Klangenfurt kentindeki Sportpark Stadı'nda gerçekleştirilen müsabakada, Galatasaray'ın koruduğu kalenin hemen arkasında tribünde yer alan bir grup taraftarın meşaleler yakıp, sahaya yabancı maddeler atmaları, karşılaşmanın sonlanmasına neden oldu.

    Henüz ilk dakikalarda sahaya peş peşe patlayıcı maddeler atan grup, statta uyarı anonsu yapılmasına neden oldu. Eray İşcan'ın olduğu bölümde patlayan yabancı maddeler, bu oyuncu için de tehlike arz etti. Bazı futbolcuların o bölüme giderek uyarıda bulunmak istemeleri de grubun taşkınlığını önleyemedi.

    Durumun sakinleşmesinin ardından müsabaka tekrar başlarken, 35. dakikada bu kez meşaleler, sis bombaları ve patlayıcı maddeler atılmaya başlandı. Bunun üzerine müsabakanın Avusturyalı orta hakemi Thomas Wieser, oyunu durdurup, yardımcıları Daniel Trampush ve Edin Ömerhodzic'i yanına çağırdı.

    Statta bir kez daha uyarı anonsu yapıldığı anda, hakem üçlüsü soyunma odasına yönelirken, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, oyuncularına işaret yaparak takımını maçtan çekti ve oyuncuları soyunma odasına götürdü. Udinese teknik heyeti, karşılaşmanın devam edip etmeyeceğini Galatasaray yetkililerine danışırken, daha sonra sahada kısa süre bir antrenman yaptırıp, takımlarını soyunma odasına götürdüler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taşkınlık yapan gruba tepki 

    Yaptıkları taşkınlıklarla müsabakanın sonlanmasına neden olan taraftarlar, stadın diğer bölümlerinde yer alan sarı-kırmızılı futbolseverlerin tepkisini çekti. Diğer tribünlerdeki taraftarların yuhalamalarına karşın taşkınlıklarını devam ettiren grup, bir süre stattan da ayrılmadı.

    Galatasaray, 4. hazırlık maçını 35 dakika oynadı

    Sarı-kırmızılı ekip, yeni sezon hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen Udinese hazırlık maçını 35. dakika oynayabildi. Eray İşcan, Sabri Sarıoğlu, Koray Günter, Hakan Balta, Telles, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Yasin Öztekin, Sinan Gümüş, Podolski ve Burak Yılmaz 11'i ile sahaya çıktığı maçta, rakibine üstünlük kurmaya başladığı anlarda, taraftarının sergilediği taşkın davranışların kurbanı oldu. Öte yandan, sarı-kırmızılı ekipte Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, yeni sezon öncesi ilk kez bir hazırlık müsabakasında sahaya çıktılar.

    Maça Udinese ise Karnezis, Piris, Danilo, Domizzi, Edenilson, Badu, Pinzi, Fernandes, Ali Adnan, Thereau ve Zapata 11'i ile başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Cim Bom", daha önce oynadığı hazırlık maçlarında Çek Cumhuriyeti'nin Jihlava ekibini 2-1, Avusturya'nın Ried takımını 3-2 ve İspanya temsilcisi Celta Vigo'yu da 2-1 yenmişti.

    Diğer yandan, müsabakayı, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek, futbol takımı idari menajeri Cenk Ergün ile birlikte izledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow