hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gol düellosu Galatasaray'ın!

    Gol düellosu Galatasarayın
    expand

    Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray, TT Arena'da Mersin İdman Yurdu'nu 3-2 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Telekom Arena'da oynanan maçta ev sahibi Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 18. dakikada Güven Varol (kendi kalesine), 55. dakikada Burak Yılmaz (penaltıdan), 79. dakikada Umut Bulut atarken, Mersin İdmanyurdu'nun gollerini 9. dakikada Güven Varol ve 26. dakikada Milan Mitrovic (penaltıdan) kaydetti. 90+3. dakikada Mersin İdmanyurdu'ndan Gökçek Vederson, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
    Galatasaray bu sonucun ardından puanını 31'e çıkarırken, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Mersin İdman Yurdu ise 21 puanda kaldı.

    GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ HAMZAOĞLU: "ÇOK KOLAY BİR MAÇ KAZANDIĞIMIZI SÖYLEYEMEYECEĞİM"

    Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Mersin İdmanyurdu'nu 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında oyuncularının iyi mücadele ettiğini belirterek, şunları söyledi:

    "Çok kolay bir maç kazandığımızı söyleyemeyeceğim. Karşımızda dirençli, nasıl oynaması gerektiğini bilen bir Mersin İdmanyurdu vardı. 4 hafta sonunda bir düşüş de bekliyordum. Ama oyuncularım iyi mücadele ettiler, maçı bırakmadılar. Mersin İdmanyurdu da iyi futbol oynadı, onları da tebrik ediyorum.
    Emre mesela arka arkaya 4 maç oynadı, düşüş yaşayacağını tahmin ediyordum. Devre arasında uyarılarımızı yaptık. Hakemle oynamamamız gerektiğini söyledik. Hakem sonuçta rol oynadı mı bilemem, ama hakemlerimizin hata yaptıkları anlar olabilir. Bizim maç içinde anlık tepkilerimiz oluyor. Belki bizler de hatalı davranıyoruz. Hakemlerin de hata yapması doğal, işleri çok zor. Anlık karar vermek durumundalar. Hata yapmaları doğal. Bu lehimize de aleyhimize de olabilir. Önemli olan hakemlere baskı yapmamak, yardımcı olmaktır. Bu maçta olan bazı hatalarımız var. Geri dönüşte sıkıntılar yaşadık, mesafe açıldı. Bunlar önemli sorun değil, giderilecek eksikler."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamzaoğlu, Balçova maçında bazı oyuncuların temposundan memnun olduğunu ve Mersin İdmanyurdu maçının kadrosuna Pandev, Olcan ve Yasin'i aldıklarını söyledi.

    Bir soru üzerine şu ana kadar Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile takım ile ilgili hiç konuşmadıklarını açıklayan Hamza Hamzaoğlu, "Gerekirse konuşuruz. Çok yoğunuz, görüşme fırsatımız olmadı" dedi.

    Karşılaşmada sakatlanarak hastaneye kaldırılan Semih Kaya'ya da geçmiş olsun dileklerini ileten teknik direktör Hamzaoğlu, "Tomografisi çekildi, bir sorun yok. Küçük bir bilinç kaybı yaşadı. Şükürler olsun ki durumu iyi" ifadesini kullandı.

    MERSİN İDMANYURDU TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇALIMBAY: "OYNADIĞIMIZ OYUNUN KARŞILIĞI BU OLMAMALIYDI"

    Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, oynadıkları oyunun karşılığını alamadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Oynadığımız oyunun karşılığı bu olmamalıydı. Kazanmak için oynadık, beraberliği düşünmedik. Sonuçta Galatasaray ile oynuyorsun. Ne ilk yarı, ne ikinci yarı ezilmedik. Bir ara ikinci yarı geriye çekildik ve yapmamamız gereken hataları yaptık. Galatasaray da iyi oynadı. Ancak hakemler korkuyor. Seyirci baskısından, büyük takım isminden çekiniyorlar. Penaltıyı baskı ile verdi. Cumartesi günü de Fenerbahçe ile oynayacağız. Orda da aynı şeyleri yaşayacağız. Anadolu takımlarının bilmesi gerekir, Galatasaray ile Fenerbahçe ile oynarken çok dikkatli olacaksın. Pozisyona girdin mi de atacaksın. Galatasaray tecrübeli takım. Kondisyonumuz iyi, önde bastık ve oynatmadık. Yediğimiz golde topa hakimken kaptırdık, yedik. Hele ikinci yarı atamadığımız pozisyon, antrenmanda bile böyle pozisyon yakalayamazsın."

    Vederson'un gördüğü kırmızı kartı da değerlendiren Çalımbay, "Vederson'un gördüğü kart ona yakışmadı. Ben böyle kart görmesini kesinlikle istemedim. Oyuncuma da yakıştıramadım. Tecrübeli bir oyuncu, konuşma ile kart görmez. Ben hakemin yerinde olsam daha önce atardım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rıza Çalımbay, hakemlerle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

    "Galatasaray da hakemden sıkıntılıysa... Herkes kendine göre yorumlayacak. Ben yıllardır Beşiktaş'ta oynadım. Şimdi Anadolu'dayım. Anadolu her zaman mağdur edilir. İyi mücadele etmezsen, fazla koşmazsan karşılığını alamazsın. Galatasaray'ın mükemmel bir taraftarı var. Baskıyı kurdu, hakemler de etkileniyor."

    BURAK YILMAZ İSYAN ETTİ

    Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz, Mersin İdmanyurdukalecisi Nihat Şahin'in kendisi hakkında önde sürdüğü, takımına haksız penaltı kazandırdığı şeklindeki iddiaya tepki gösterdi.

    Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Türk Telekom Arena'da rakiplerini 3-2 yendikleri karşılaşmanın ardından, konuk takım kalecisi Nihat'ın ifadelerine sinirlenen Burak, kulüp idarecilerinden izin alarak açıklama yaptı. Nihat'ın açıklamalarına üzüldüğünü belirten Burak, "Nihat kardeşime cevap vermek istemezdim. Adrenalini yüksek bir maçtan sonra böyle şeyler söylemiş olabilir ama 'Burak bunu hep yapıyor' demiş. Sezonda benim kaç penaltı aldığıma bakın. Bence pozisyon yüzde 100 penaltı. Kontrolsüz bir şekilde geldi. Ben topu ittim ve penaltı oldu. Benim her zaman böyle bir şey yaptığımı ve güldüğümü söylemiş. Hepimiz ekmek parası kazanıyoruz. Ben öyle bir insan değilim. Gördüğünü söylesin. Nihat kardeşimdir. Mutlaka bunu adrenalin ile kaybettiği için söylemiştir. Benim ona, hocasına ve camiasına saygım sonsuz. Bugün aslan gibi çatır çatır oynadık ve kazandık. Böyle şeylerle beni gündeme getirmesinler. Söylediklerine üzüldüm. Keşke böyle bir şey söylemeseydi" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak, maçta penaltı beklediği ancak hakem Fırat Aydınus'un aleyhine faul kararı verdiği pozisyonun da penaltı olduğunu savunarak, "O pozisyonda rakibimi itmedim. Hakem öyle gördü. Fırat hocaya 'Hocam itmedim' dedim. O da 'Hayır, ittin' dedi. Bu kadar" ifadelerini kullandı.

    NİHAT ŞAHİN NE DEDİ?

    Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray'a 3-2 mağlup olan Mersin İdmanyurdu'nda genç kaleci Nihat Şahin, karşılaşma sonrasında olay sözler söyledi. Nihat, "Hak etmediğimiz bir mağlubiyet yaşadık. Çok üzgünüm. Maçın kaderini penaltı pozisyonu belirledi. Bence o pozisyonun uzaktan yakından alakası yok. Ben topa çıkıyorum, tamam topa dokunamıyorum ama Burak bana çarpıyor. Her zamanki gibi kendisini yere atıyor. Bunu bütün Türkiye biliyor. Sabri abi penaltı değil diyor pozisyona. Haklısın Nihat penaltı değil diyor, Burak da arkadan gülüyor. Ben buradan Burak Yılmaz'a hakkımı helal etmiyorum. O pozisyona birisi penaltı desin ben 25 yaşındayım kaleciliği bırakacağım. Yazık ya. Hakkımızı yediler." dedi.

    "Hakkımı helal etmiyorum"

    Nihat, "Türk Telekom'da oynuyorsun, Galatasaray'a karşı oynuyorsun. Hakem her şeye faul veriyor. Dokunuyor faul veriyor. Biz 5-0 öne geçsek, 6-5 mağlup olurduk. Bence Fırat hocaya yakışmadı böyle düdükler. Ben hakkımı helal etmiyorum." sözlerini sarf etti.

    "Melo'ya kesin kırmızı kart"

    Melo ve Sneijder'in hakeme küfür ettiklerini ifade eden Nihat, "Hoca bir şey demedi. Herkes çok üzgün. 58. dakikada Melo'nun Güven abiye bir dirseği var. Onu gördüler mi bilmiyorum. Direk kırmızı karttı o pozisyon. Bir de Melo ve Sneijder hakeme çok küfretti. Hakem görmemezlikten geldi. 2 metre yanından küfür ediyordu hakem dönüp bile bakmıyordu. Bizde olsa 3. dakikada 'Topu oyuna hızlı sok Nihat'. Böyle bir şey yok. Emeğimiz çalındı." şeklinde konuştu.

    Galatasaray'da Semih Kaya şoku!

    Galatasaray'ın penaltı isyanı

    Trabzonspor'da Genel Kurul karıştı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow