hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollanda İtalya'ya para ödemeyi reddetti

    Hollanda İtalyaya para ödemeyi reddetti
    expand

    Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), Roma Belediye Başkanının geçen hafta oynanan UEFA Avrupa Ligi maçından önce Feyenoordlu taraftarların kentlerinde yol açtığı zararın karşılanması için iki ülke milli takımlarının özel maç yapma önerisine olumsuz yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Roma'da meydana gelen olayları üzücü bulduklarını belirten KNVB sözcüsü Bas Ticheler, Hollanda yayın kuruluşu NOS televizyonuna yaptığı açıklamada, yaşananların tarafı olmadıklarını söyledi.

    UEFA Avrupa Ligi organizasyonunun KNVB şemsiyesi altında gerçekleşmediğini ve İtalya Futbol Federasyonu'ndan da bu yönde resmi bir teklif almadıklarını kaydeden Ticheler, "Doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir teklifin bize ulaşmasını da beklemiyorum. Biz bu olayda taraf değiliz, taraf olmadığımız bir konuda harekete geçmemiz tuhaf olur" diye konuştu.

    Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino hafta içinde yaptığı açıklamada, Feyenoordlu taraftarların taşkınlıkları sonucu Roma'da meydana gelen hasarın karşılanması için İtalya ile Hollanda milli takımlarının Rotterdam'da özel maç yapmasını teklif etmişti.

    Bu oyun 130 milyon kez indirildi

    Takımlarının UEFA Avrupa Ligi 2. turu ilk maçı için Roma'ya giden Hollandalı bir grup taraftarın kentin Campo dei Fiori ve Piazza di Spagna isimli meydanında çıkardıkları taşkınlıkta bazı tarihi eserler zarar görmüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Park halindeki araçlara ve çevreye zarar vererek polisle çatışan taraftarlardan bazıları İtalyan polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

    Onlar da Oscar aldı ama onların ki legodan!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow