hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan çok tartışılacak açıklama

    İbrahim Hacıosmanoğlundan çok tartışılacak açıklama
    expand

    "Maçın hakemi Bülent Yıldırım'ı aradım ve maçı hakkaniyetli yönetmesi konusunda görüşümü bildirdim"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzonspor, Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı maç için İstanbul'a gitti. Havaalanında açıklamalarda bulunan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım ile görüştüğünü söyledi, "Kim hak ediyorsa onun kazanmasını sağlayacak bir yönetim göstermelerini istedim" dedi.

     THY ait özel uçakla bugün saat 15.00'de İstanbul'a giden Trabzonspor'un 24 kişilik oyuncu kafilesinde sakatlığı bulunan Onur Kıvrak ve Waris yer almadı. Teknik Direktör Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Akhisar Belediyespor maçında sakatlanan ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan kaptan Jose Bosingwa'yı da takıma ve kendisine moral olması için İstanbul'a götürdü. Ayrıca uzun bir süre kadro dışı bırakıldıktan sonra affedilen Zeki Yavru da kadroda yer verdi.

    Fenerbahçe: "Bülent Yıldırım'ın baskı altında kalmayacağına..."

    Trabzon Havalimanı'nda takıma eşlik eden Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bir açıklama yaparak, Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım ile görüştüğünü söyledi. Hacıosmanoğlu şöyle konuştu:

    "Söylediğimiz lafın üzerinden 24 saat geçmeden PFDK'ya sevk ediyorlar bizi. Çok da etkilenmiyoruz. Bizim sözlerimizin manalarını anlarsa insanlar, bize teşekkür etmeleri lazım. Biz sahada hakkaniyetle maç yönetilmesini istiyoruz. Oyuncular sahada mücadele etsin, kim iyi alın terini dökerse o kazansın. Bugüne kadar canımız çok yandı. Büyük yatırımlar yaptık. Hakem hatalarından kaybettiğimiz maçları sağır sultan bile biliyor ama ilgililer bilmiyorsa onlara hatırlatmak bizim görevimiz. Hakem hatasıyla maç kaybetmeyeceğiz dedim. Hakem kararıyla kaybedeceğiz ama. Biz cezalıyız, maçı televizyondan seyredeceğiz. Hakem arkadaşımıza rakip takımın dediği gibi biz de güveniyoruz. Kendisiyle de konuştum. Kim hak ediyorsa onu kazanmasını sağlayacak bir yönetim göstermelerini istedim. Başkaları gibi bizim olmayanı bize vermelerini istemiyoruz. Biz o kültürden gelmedik. Biz hakkına riayet eden insanlarız. Bunun bir oyun olduğunu unutmayalım. Ama sahada mücadele edenler kazansın. Onun dışındaki hiçbir etken sonucu etkileyecek bir ortam yaratmasın. Bugüne kadar canımız çok yandı. Bu maçta da bariz hakem hatalarıyla maçı kaybedersek o maç bitmeyecek. Yetkili arkadaşlara da söyledik zaten. Takımı o dakika itibarıyla sahadan çekecek ve Trabzon'a gelecek. Ondan sonra da Türk futbolunu, bizim söylemlerimizi yanlış anlayıp ta cevap verenler, özellikle federasyon ve yetkilileri, kendi şapkalarını önüne koyup Türk futbolunu nasıl yönettiklerini kendileri düşünürler."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dirk Kuyt'a Feyenoord'dan resmi teklif

    Hakemlerin hata yapabileceğine de dikkat çeken Başkan Hacıosmanoğlu, "Bizim istediğimiz maçların sahada oynanıp sahada bitmesi. Bizler nasıl hata yapıyorsak hakemler de hata yapacaktır. Eğer bizim söylemlerimizi yanlış anlayıp ta değerlendiren federasyon yetkilileri varsa, eğer Allah korkuları, biraz da vicdanları varsa o pozisyonları seyretsinler. Rakiplerimize nasıl penaltılar verildiğini veya aleyhte penaltı verilmediğini kendileri görüp de vicdanları rahatsız olmuyorsa zaten o vicdanlara söyleyecek bir şeyimiz yok. O zaman demek ki Türk futbolunun görmesi gereken eylemleri görmesi gerekiyor. Biz de onları yapacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci kez PFDK'ya sevk edildi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak maçı yönetecek hakem Bülent Yıldırım'ı aradığını açıklayan bordo-mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu ikinci kez Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP lideri Kılıçdaroğlu minibüste kilitli kaldı

    TFF'den yapılan açıklamada, ifadeleri nedeniyle gün içinde PFDK'ya sevk edilen Hacıosmanoğlu'nun, medyada yer alan müsabakanın hakemi ile telefonla görüşmesi dolayısıyla "sportmenliğe aykırı hareketi", kulübün internet sitesindeki açıklamaları sonrası da aynı nedenden dolayı Futbol DisiplinTalimatı'nın 36. ve 38. maddeleri uyarınca kurula sevkine karar verildiği bildirildi. Trabzonspor Kulübü de aynı nedenden dolayı PFDK'ya sevk edildi.

    TFF'nin sert açıklaması

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak lig maçı öncesi hakem Bülent Yıldırım'ı aradığını açıklayan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu tavrının Türk futbolunda örneği olmadığını bildirdi.

    Türkiye'ye üçlü averaj şoku!

    Gün içinde bir açıklama yapan TFF'nin internet sitesinde yer alan yeni açıklamada, Bülent Yıldırım'ın, Hacıosmanoğlu'nun kendisini aramasının ardından derhal Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'nu arayarak durumu aktardığı ve kendisini bilgilendirdiği kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçının hakemi Bülent Yıldırım'ı telefonla arayarak görüşmesinin futbolda örneği görülmemiş bir olay olduğu vurgulanarak, "Hakemlerimiz, kulüp yöneticilerinin görüşleri ve müdahaleleriyle değil, futbol oyun kurallarıyla hareket etmekte ve sadece sahada gördüklerini çalmaktadır. Bu nedenle hakemlerimizi etki altına almaya yönelik tüm hareketler anlamsızdır ve kesinlikle sonuçsuz kalacaktır. Bu olay göstermiştir ki hakemlerimize yönelik baskı kurma çabası, aklın ve vicdanın kabullenemeyeceği bir seviyeye gelmiştir" denildi.

    Cüneyt Özdemir 5N1K'da ''Kedicikleri'' konuk etti!

    "Sık sık hak ve adalet söylemlerinde bulunan Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu davranışını şiddetle kınıyoruz" ifadesine yer verilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

    "Türkiye'nin güzide kulüplerinden birinin başkanı olan Sayın Hacıosmanoğlu, konumunun hak ettiği saygıyı, kişisel olarak da hak etmek için bir an önce tavrını gözden geçirmeli ve başta hakem camiamız olmak üzere tüm futbol kamuoyundan özür dilemelidir. Türk futboluyla ilgisi olsun olmasın herkesin bilmesi ve asla test etmeye kalkışmaması gereken bir gerçek varsa o da Türk futbolunda tek otorite ve yegane karar merciinin Türkiye Futbol Federasyonu olduğudur. Kurumların saygınlığı her şeyin üstündedir, kişisel hesaplara alet edilmesine izin verilmeyecektir."

    En iyi spor caps'leri...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow