hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İkinci maçı Trabzonspor kazansın ama 2-1!"

    İkinci maçı Trabzonspor kazansın ama 2-1
    expand

    UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Makedonya'nın Rabotnicki takımına deplasmanda 1-0 yenilen Trabzonspor'un teknik direktörü Şota Arveladze, "İkinci maçı kazanacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arveladze, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakipleri karşısında çalıştıkları oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirtti.

    Rabotnicki'nin bekledikleri gibi oynadığını ifade eden Arveladze, "Çift santrfor çıkararak savunmanın arkasına top atmaya çalıştılar. İlk yarım saatte orta saha ile savunmanın arasındaki mesafeyi açtık, öyle çalışmamıştık, sıkıntı yaşadık. Santrforları erken baskı yaptı, orta saha açıldı, dolayısıyla stoperlerimiz biraz geride kaldı" değerlendirmesinde bulundu.

    UEFA Avrupa Ligi'nde bir maç yarıda kaldı

     İkinci devre oyuna biraz daha müdahale ettiklerini kaydeden Şota Arveladze, şöyle devam etti:

    "Belki çok fazla pozisyona giremedik. Ortalar ve dokunulamayan toplar oldu. İki üç tane kontratak yedik, ama top bizdeydi. Bu aceleden oldu. Önümüzde ikinci maç var ve bu çok önemli. Buradan gol yemeden ayrılmak istiyorduk. Rakip takımı oynadığı oyundan dolayı tebrik etmek lazım, iyi futbol oynayarak bizi yendiler. Rakibi hiç hafife almadık. İyi oynadığı maçları gördük. Pres yapan ve santrforu hareketli olan bir takım. Karşımızda iyi bir takım gördük, ancak ikinci maç var. İçeride oynayacağımız maça bakacağız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arveladze, ikinci maç öncesi iki takımın tur şansını nasıl gördüğüne yönelik bir soru üzerine, "Biz içeride oynayacağımız maçı kazanacağız" ifadesini kullandı.

    UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda toplu sonuçlar (30 Temmuz)

    - Rabotnicki cephesi

    Rabotnicki Teknik Direktörü Igor Angelovski, Trabzonspor karşısında aldıkları sonuçtan memnun olduklarını belirterek, "105 milyon avro değerinde bir takım ile karşılaştık. Tarihi bir galibiyet aldık. Oyuncularımla gurur duydum" şeklinde konuştu.

    Kendilerini zor bir ikinci maçın beklediğini ifade eden Angelovski, şunları söyledi:

    "Rövanş maçında Trabzonspor'un favori olduğunu biliyoruz. Play-off için tüm mücadelemizi ortaya koyacağız. İkinci golü de bulabilirdik ama maçtan önce bize '1-0 kazanacaksınız' deseler 2 değil, 4 elle kabul ederdik. Oyuncularımız biraz daha başarılı olsaydı daha büyük bir galibiyet ve daha rahat atmosferde oraya gidecektik. Bizi zor bir maç bekliyor. Orada da gol bulmaya çalışacağız."

    Angelovski, bir gazetecinin "Trabzonspor Teknik Direktörü Arveladze, 'ikinci maçı kazanacağız' şeklinde açıklama yaptı, siz bunun üzerine ne söylersiniz?" şeklindeki sorusu üzerine de "Kazansınlar, ama 2-1 kazansınlar" yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow