hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'ye gol atmakla kalmadık üstüne bir de İngiltere'yi yendik!

    İngiltereye gol atmakla kalmadık üstüne bir de İngiltereyi yendik
    expand

    Türk Milli Futbol Takımı'nın tarihinde İngiltere'ye karşı galibiyet hasretine Moskova'da devam eden Dünya Artistler Futbol Şampiyonası 'Art-Futbol' turnuvasında Türk ünlüleri son verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şarkıcı, oyuncu, gazeteci ve eski futbolculardan oluşan Türk ünlüleri 1-0 geriye düştükleri karşılaşmadan 2-1 galip ayrılırken Türkiye mücadele ettikleri D grubunda lider oldu.

    Karşılaşmada Ersin Korkut ve Sarp Levendoğlu'nun ortaya koydukları mücadele seyirciden büyük alkış alırken başaralı oyuncuların, futbolda da ne kadar yetenekli olduklarını göstermiş oldu.

    Sahaya 'her yer kömür karası #Soma' pankartı ile çıkan Türk ünlülere İngiliz futbolcuları da destek verirken, karşılaşma öncesi Soma'da hayatını kaybeden madden işçileri için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

    1 Haziran pazar gününe kadar devam edecek Dünya Artistler Futbol Şampiyonası'na şarkıcı, oyuncu ve sporculardan oluşan kadrolarıyla 16 ülkenin ünlü isimleri katılıyor.

    Rusya'nın ev sahipliği yaptığı turnuvaya bu yıl Rusya, Brezilya, İngiltere, Almanya, İsrail, İran, İtalya, Kazakistan, Kore, Hollanda, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Estonya ve Japonya katılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "GRUPTAN ÇIKABİLİRİZ"

    Oyuncu Ersin Korkut, turnuvanın çok güzel olduğunu belirtirken, "Dünya Kupası öncesinde dünyanın birçok ülkesinden gelen şarkıcı, sanatçı ve eski futbolcularla burada çok eğlenceli zaman geçiriyoruz. İlk karşılaşmamızda İngiltere gibi güçlü bir takımı yenerek başlamak güzel oldu. Umuyorum ki İsrail'i de yenerek gruptan çıkmayı garantiler ve yolumuza devam ederiz" dedi. Karşılaşmanın son dakikalarında net bir fırsattan yararlanamayan Siyamend Kaçmaz ise karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

    "Birbiri ile ilk defa top oynayan bir ekiptik. İlk yarının neredeyse tamamında oyuncular olarak bir birimizi tanımaya çalıştık ve bu arada kalemizde bir gol gördük. Golden sonra toparlanıp oyuna denge sağladık. Beraberlik golünden sonra da oyuna ağırlığımızı koyduk. Devamında da galibiyet golünü bulmamız zor olmadı. Son dakikalarda net gol pozisyonu değerlendiremedim. O pozisyonu gole çevirebilsem karşılaşmanın son dakikalarını daha rahat geçirebilirdik ama çok güzel bir karşılaşma oldu."

    'Küçük Ağa' dizisinin başarılı oyuncusu Sarp Levendoğlu da Rusya'nın çok başarılı bir organizasyon yaptığını ve onlarca ülkeden ünlüyü bir araya getirmenin büyük bir başarı olduğunu dile getirerek, "İlk karşılaşmadan 3 puan çıkarmak güzel oldu. hele ki 1-0 geriye düştükten sonra tekrar toparlanıp öne geçmek bize ayrı bir motivasyon sağladı. Elimizden geldiğince ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Gerçi bazı oyuncu arkadaşlarımız maça yetişemedi ama kadromuz üst sıraları zorlayacak kapasiteye sahip" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSRAİL İLE SLOVENYA TÜRKİYE'YE ÇALIŞTI

    Rusya'nın Başkenti Moskova'da "Krylia Sovetov" stadında gerçekleşen grubun diğer karşılaşmasında ise İsrail ile Slovenya golsüz berabere kalırken, bu skor Türkiye'ye çok yaradı. Türkiye 3 puanla lider olup gruptan çıkmak için büyük şans yakaladı. Türkiye, yarın İsrail ile karşılaşırken, İngiltere ise Slovenya ile gruptan çıkma mücadelesi verecek.

    D Grubu'nda İngiltere, İsrail ve Slovenya ile mücadele edecek olan Türkiye'nin kadrosunda şu isimler yer alıyor:

    Cansel Elçin, Feridun Düzağaç, Siyamend Kaçmaz, İbrahim Kendirci, Ersin Korkut, Sarp Apak, Hakan Meriçliler, Zafer Peker, Mehmet Esen, Umut Kurt, Sarp Levendoğlu, Mustafa Kemal Öztürk, Adil Karaca, Ender Alkan, Koray Kasap, Umut Zen, Olgu Baran Kubilay, Uğur Akyürek, Teoman Topçu, DenizCem, Giray Dursun, Burhan Sahin, Burak Eskioglu, Barış Açık ve Volkan Tomak.
    Futbol dışında 31 Mayıs'a kadar maçı olmayan iki takım "Sokolniki" parkta konserler verecekler. Tanınmış sanatçılar arasında İngiliz Tenors of Rock, East 17 ve Nazareth grupları, Alman Fools Garden ve Fransız sanatçı Manolo- Voice of the Gypsy yer alacak. 31 Mayıs tarihinde Türkiye - Hollanda takımları ve Toto Cutugno konserleri gerçekleşecek. Türkiye adına sahneye: Badem grubu, Adil Karaca, Umut Zen, DenizCem, Zafer Peker, Uğur Akyürek ve sürpriz bir star daha sahne alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AÇILIŞTA TÜRK ŞARKICI COŞTURDU

    Bu arada turnuvanın açılış günü nedeni ile turnuvada yer alan ülkeler tek tek sahneye çıkarak performanslarını sergilerken, Türkiye adına sahneye genç şarkıcı Deniz Cem Cem, 'Git dedim olmadı' şarkısı ile beğenildi.

    Deniz Cem, dünyada birçok müzik ödülü almasına ve birçok ülkede tanınmasına rağmen Türkiye'de tanınmamasını ise şöyle anlattı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ben daha çok yurt dışındaki konser ve etkinliklere katılıyorum. Birçok ülkede şarkı yarışmalarında ödüller kazandım. Türkiye'ye daha yeni gelmeye başladım. Yeni bir single yaptım ve yayınlanmaya başladı. Az önce sahneden de seslendirdim. Bunun peşinden yeni şarkılar gelecek. Türkiye'de de artık bir şeyler yapmak istiyorum, çünkü kendi ülkemde insanlar beni tanısın, kazandığım başarılarla onlarda gurur duysun istiyorum. Umarım yakın zamanda olur."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow