hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşçi takımı St. Etienne

    İşçi takımı St. Etienne
    expand

    UEFA Avrupa Ligi'nde play-off eleme turunda Karabükspor'un rakibi St. Etienne, Fransa'nın en köklü ve başarılı kulüpleri arasında yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adını aldığı St. Etienne kentinde 1919'da kurulan Fransız temsilcisi, Karabükspor gibi "işçi takımı" olarak dikkati çekiyor. Zengin kömür yataklarına sahip Saint-Etienne şehri, Karabük gibi sanayiye dayalı ekonomisiyle öne çıkıyor.

    Fransa'nın başarılı kulüpleri arasında yer alan St. Etienne, altın çağlarını 1960 ve 70'li yıllarda yaşadı. St. Etienne, Olympique Marsilya ile (10 kez) ülkede en çok lig şampiyonluğu sevinci yaşayan kulüp olarak dikkati çekiyor.

    Fransız kulübü, 1967'den itibaren üst üste 4, 1974'ten ise üst üste 3 kez şampiyonluğa ulaşarak döneminin en güçlü takımları arasına adını yazdırsa da aynı başarıyı 33 yıldır tekrarlayamayarak eski günlerinden uzak bir görüntü sergiliyor.

    UEFA Avrupa Ligi Play-off: Trabzonspor - Rostov / K. Karabükspor - St. Etienne

    Avrupa arenasındaki en önemli başarısını o dönemki adıyla UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Alman devi Bayern Münih ile finale çıkarak gösteren St. Etienne, rakibine 1-0 yenilerek turnuvayı ikinci sırada tamamlamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Michel Platini, Aime Jacquet, Jacques Santini ve Laurent Blanc gibi eski yıldız futbolcuları dünya futboluna kazandıran Fransız temsilcisi, maçlarını 40 bin kişi kapasiteli Geoffroy-Guichard Stadı'nda oynuyor.

    Kadrosunda milli oyuncu Mevlüt Erdinç'i de barındıran St. Etienne, geçen sezon 69 puanla ligi 4. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi almıştı. 

    Beşiktaş'a Arsenal çıkınca sosyal medya

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow