hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Juventus'ta şok... Conte istifa etti

    Juventusta şok... Conte istifa etti
    expand

    İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'u son 3 sezondur şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Antonio Conte, görevinden ayrıldı. Conte'nin yerine Allegri göreve getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Juventus yönetimi, takımı son 3 yıldır Serie A'da, 2012 ve 2013'de ise İtalya Süper Kupası'nda şampiyon yapan 44 yaşındaki teknik adamın görevine, karşılıklı anlaşmayla son verdi.

    Siena'nın başındayken 2011 yazında Juventus'a gelen Conte, kulübün internet sitesinde yer alan veda mesajında, "Juventus ile olan sözleşmemi bitirme kararı aldım. Zaman içinde olgunlaştım ve bu kararı da hislerime güvenerek verdim. Juventus'u zirvede tutmaya çalışmak daha zor olabilirdi" ifadelerini kullandı.

    Sözleşmesi 2014-2015 sezonunun sonuna kadar bulunmasına rağmen Torino temsilcisinden ayrılan Conte'nin, Galatasaray ile anlaşan Cesare Prandelli'den boşalan İtalya Milli Takımı Teknik Direktörlüğü'ne geçebileceği belirtiliyor.

    İtalyan basını ayrıca, Conte'den sonra Juventus'u çalıştıracak adayların başında eski Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ve son olarak Milan'ın başındaki Massimiliano Allegri'nin geldiğini öne sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    WIGAN - BEŞİKTAŞ MAÇI GENİŞ ÖZETİ

    Conte'nin yerine Allegri

    Üst üste 3 kez İtalya şampiyonu yaptığı Juventus'tan istifa eden teknik direktör Antonio Conte'nin yerine, Massimiliano Allegri getirildi.

    Conte'nin, 2014 Dünya Kupası'nda grup aşamasında elenmelerini takiben istifa edip, Galatasaray'la anlaşan Cesare Prandelli'nin yerine İtalya Milli Takımı'nın başına getirileceği öne sürülüyor.
    İtalyan basını, 2011 yılında Juventus'ta göreve başlayan Conte'nin, kulübün transfer politikası nedeniyle istifa ettiğini öne sürdü.

    Massimiliano Allegri ile 2 yıllığına anlaştığı belirtilen siyah-beyazlı kulübün, teknik adama yıllık 2 milyon Euro ödeyeceği kaydedildi.

    Juventus'un, Allegri ile anlaştığını, yerel saatle 15.00'da yapılacak basın toplantısı ile resmen açıklaması bekleniyor.

    Geçen sezon AC Milan'ı çalıştıran Allegri'nin görevine, son yıllarda elde edilen en kötü sonuçtan sorumlu tutularak son verilmişti.

    Tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Kardemir Karabükspor'un maçlarını oynadığı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda inceleme yapan UEFA yetkilileri, 900 kişi kapasiteli maraton üst tribününe seyirci alınmamasını kararlaştırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow