hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kupa uzmanı" Mancini

    Kupa uzmanı Mancini
    expand

    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin 3 ülkede 5 farklı takımda da kupa sevinci yaşadığını belirterek, İtalyan çalıştırıcıya övgüde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA'nın internet sitesindeki hafta boyunca yaşanan maçların ardından ortaya çıkan ilginç istatistiklerin derlendiği haberde, İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin performansına da yer verildi.

    Teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray'ın dışında Manchester City, İnter, Lazio ve Fiorentina takımlarını çalıştıran Mancini'nin, görev aldığı her kulüpte kupa kaldırmayı başardığı anlatılan haberde, en son Galatasaray'ın Eskişehirspor'u yenerek 9 yıl aranın ardından kazandığı Türkiye Kupası ile Mancini'nin "kupa geleneğine" kaldığı yerden devam ettiği belirtildi. İtalyan teknik adam, "kupa uzmanı" olarak nitelendi.

    Haberde, 2002'de başladığı teknik direktörlük kariyerinde, çalıştırdığı takımları her sezon bir turnuvada en az yarı finale kadar çıkardığı belirtilen Roberto Mancini'nin, futbolculuğu döneminde ise İtalya Kupası'nı 6 kez kaldıran tek futbolcu olduğu ve başarıya bu nedenle alışkın olduğu da kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow