hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'a benzetti!

    Kuzey Kore Lideri Kim Jong-una benzetti
    expand

    İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke, FIFA Başkanı Sepp Blatter'ı Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'a benzetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz Parlamentosu'nda Kültür, Medya ve Spor Komitesi'nin toplantısında konuşan Dyke, Blatter'ın 2018 ve 2022 Dünya Kupalarının evsahipleriyle ilgili İngiliz basınında yer alan haberler nedeniyle İngiltere'den nefret ettiğini savundu.

    Blatter görevde olduğu sürece FIFA organizasyonlarına evsahipliği yapmak için başvuruda bulunmayacaklarını ifade eden Dyke, "Geçen ay Brezilya'da düzenlenen FIFA Kongresi'nde Blatter'ın güç kullanışı bana Kuzey Kore Diktatörü Kim Jong-un'u hatırlattı. O görevde kaldığı sürece FIFA organizasyonları yerine UEFA organizasyonlarını almak için konsantre olacağız. Çünkü Blatter orada olduğu sürece kazanamayız" diye konuştu.

    Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın sıcak hava nedeniyle sezon ortasında yapılacağını herkesin anladığını belirten Dyke, Premier Lig dahil tüm liglerin iki ay duracağını kaydetti.

    Dyke, 2014 Dünya Kupası'ndan gruptan çıkamayan İngiltere'nin menajeri Roy Hodgson'a da sahip çıkarak, 66 yaşındaki teknik adamın görevini iyi yaptığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O artık bir dünya starı

    Acun Ilıcalı'nın Ütopya'sı başlamadan rekor kırdı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow