hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atletico Madrid şampiyon

    Atletico Madrid şampiyon
    expand

    İspanya La Liga'da Atletico Madrid, Barcelona'yla deplasmanda 1-1 berabere kalarak şampiyon oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arda Turan sakatlanıp oyundan çıktı

    Deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Atletico Madrid, ilk yarıyı 1-0 geride kapatmasına rağmen ikinci yarının hemen başında bulduğu golle Nou Camp'tan beraberlikle ayrılmayı başardı ve 18 yıl aradan sonra tarihindeki 10. şampiyonluğunu ilan etti.  

    Lider olarak Nou Camp'a çıkan Atletico Madrid, deplasmanda oynamasına ve şampiyonluk için beraberliğin yeterli olmasına rağmen karşılaşmaya atak bir futbolla başladı. Barcelona'ya nazaran rakip ceza sahasına daha çok yaklaşan Atletico Madrid, şampiyonluğu ne kadar çok istediğini gösterdi.

    Ancak arka arkaya iki yıldız futbolcusunun sakatlanması, Atletico'nun planlarını alt üst etti. İlk olarak, 14. dakikada Diego Costa, devam edemeyeceğini söyleyip yerini Adrian'a bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mücadelenin 23. dakikasında ise Arda Turan, girdiği ikili mücadelede beline aldığı darbe sonucu sakatlandı. Doktorların saha dışındaki ilk müdahalesinden sonra oyuna giren Arda, sadece 1 dakika dayanıp, saha ortasında yere oturdu ve değiştirilmesini istedi. Üzüntüsünden eliyle çimleri döven Arda, daha sonra gözyaşları içinde yerini Raul Garcia'ya bıraktı. Milli futbolcuyu, Atleticolu takım arkadaşları, teknik direktör Simeone ve Barcelonalı futbolcular teselli etti.

    Barcelona, maçın 33. dakikasında Alexis'in golüyle 1-0 öne geçti. Sol köşeden Cesc'in ortasında Messi topu ilk olarak omzuyla düzeltti, daha sonra göğüsüyle yanındaki Alexis'e verdi. Şilili futbolcu, topu sert vuruşla ağlara gönderdi.

    Geriye düşmesine rağmen oyun disiplininden kopmayan ve özellikle ilk yarının son dakikalarında tehlikeli ataklar gerçekleştiren Atletico Madrid, beraberlik golüne yaklaşsa da sonucu getiremedi. Soyunma odasına ev sahibi Barcelona'nın 1-0 üstünlüğüyle gidildi.

    İkinci yarı yine atak başlayan taraf Atletico Madrid oldu. David Villa ile arka arkaya iki tehlikeli pozisyon yaratan Atletico Madrid'in aradığı gol, Uruguaylı defans oyuncusu Godin'den geldi. 49. dakikada Gabi'nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda, Barcelona ceza sahasının ortasında topa iyi yükselen Godin, kafa vuruşuyla skora denge getirdi: 1-1.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    57. dakikada bu kez Barcelona'da Busquets sakatlanarak, oyundan alındı ve yerine Song girdi. 63. dakikada İniesta ile gelişen Barcelona atağında, rakip ceza sahasında Alves'in pasında topla buluşan Messi, topu ağlara gönderse de pozisyon ofsayt olduğu için gol geçersiz sayıldı.

    Maçın son 30 dakikasında skoru korumak isteyen Atletico Madrid tamamen kapandı. Şampiyonluk için tek şansı galibiyet olan Barcelona, sürekli gol arayan taraf oldu. Neymar, Adriano ve Alves ile gole yaklaşan Katalan takımı, Atletico defansını ve kaleci Courtois'yı geçmeyi başaramadı. Maç, Atletico Madrid'e şampiyonluğu getiren 1-1'lik skorla sona erdi. 

    Lig sonunda puanını 90'a çıkaran Atletico Madrid şampiyonluğunu ilan ederken, 2. Barcelona ve 3. Real Madrid 87'şer puanda kaldı.

    Bu arada, sahayı gözyaşları içinde terk eden Arda Turan, maç sonunda büyük bir sevinçle takım arkadaşlarıyla şampiyonluğu kutladı. Milli futbolcu Arda, La Liga tarihinde şampiyonluk yaşayan ilk Türk futbolcu oldu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca, Nou Camp Stadı'nda maçı izlemeye gelen küçük bir grup Türk taraftar, Soma'daki maden faciasına atfen, siyah kurdeleli "Soma" yazılı bir pankart açtı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow