hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    La Liga'da nefesler tutuldu

    La Ligada nefesler tutuldu
    expand

    İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonluk adaylarının sahne alacağı 37. hafta karşılaşmaları bugün yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    La Liga'da Atletico Madrid-Malaga, Elche-Barcelona ve Celta Vigo-Real Madrid maçlarının ardından şampiyon bu hafta belli olabilir. Barcelona'nın Elche deplasmanında puan kaybı yaşaması halinde, Atletico Madrid'in Malaga karşısında alacağı galibiyet, kendisine 18 yıl aradan sonra lig şampiyonluğunu getirecek. Diğer olasılıklarda ise lig şampiyonunu son hafta maçları belirleyecek.

    Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, antrenmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Malaga maçı öncesi baskı değil sadece sorumluluk hissettiklerini kaydetti.

    Malaga karşılaşmasına kazanmak için çıkacaklarını belirten Arjantinli teknik adam, "Terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Üzerimizde baskı değil sadece sorumluluk hissediyoruz. Futbol içinde çalışan hepimiz önemli anlar yaşamayı bekliyoruz ve bu da o anlardan biri. Malaga maçına çok büyük kazanma arzusu ve hırsla çıkacağız. Biz istediğimizi alıp daha sonra kenarda gizlenip, rakiplerimizin ne yaptığını beklemeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

    Madrid ekibinin golcü oyuncusu Diego Costa'nın sağ bacağından yaşadığı sakatlık nedeniyle Malaga karşısında oynaması şüpheli gözüküyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Şampiyonluk büyük ölçüde bize bağlı"

    Geçen hafta alınan sonuçlarla tekrar şampiyonluğun büyük adaylarından biri haline gelen Barcelona'nın Tata lakaplı teknik direktörü Gerardo Martino ise kritik iki karşılaşma öncesi şu ifadeleri kullandı:

    "Şansımız azalmışken tekrar lig şampiyonluğu mücadelesine girmek kolay değil. Artık şampiyonluk büyük ölçüde bize bağlı. Ancak şampiyon olmak için önümüzdeki iki maçı da kazanmalıyız. Beklentilerimiz çok fazla ama diğer yandan rakiplerimize de çok büyük saygı duyuyoruz. Ancak şu unutulmamalı, eğer lig şampiyonu olursak sokağa yazılı bir pankartla çıkacak değiliz. Ancak elbette ki şampiyonluğu kutlayacağız."

    Tata, takımdaki sakat futbolcular Pique, Neymar ve Jordi Alba'nın Elche maçında oynamayacaklarını da kaydetti. Öte yandan sezon sonunda takımdan ayrılması ve yerine Luis Enrique'nin getirilebileceği konuşulan Tata, "Sportif olarak hiçbir sonuç geleceğimi değiştirmez" dedi.

    "Bu lig çok sürprizlere gebe oldu"

    Şampiyonluk şansı devam eden Real Madrid'de teknik direktör Carlo Ancelotti, İspanya'nın çoğu zaman sürprizlere gebe bir lige sahip olduğunu hatırlattı.

    Arka arkaya aldıkları iki beraberlikle lig şampiyonluğundan uzaklaştıklarının bilincinde olduklarını, ancak önlerinde hala Şampiyonlar Ligi finali olduğunu kaydeden Ancelotti, "Yarın belki de lig bizim için bitmiş olacak ama belki de sürpriz olacak ve yeniden şansımız doğacak. Bu lig çok sürprizlere gebe oldu. Olası bir sürprize karşı hazırlıklı olmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takımın eksikleri hakkında da açıklamada bulunan İtalyan teknik adam, "Cristiano Ronaldo yarın oynamayacak. Çünkü yüzde 100'de değil. Onu riske atmak istemiyorum. Pepe, Di Maria, Varane ve Carvajal de aynı şekilde Celta Vigo maçında kadroda olmayacak" şeklinde konuştu.

    37. hafta öncesinde 88 puanla lider Atletico Madrid'i, 85 puanlı Barcelona ve 84 puanlı Real Madrid takip ediyor. Atletico Madrid-Malaga, Elche-Barcelona ve Celta Vigo-Real Madrid karşılaşmaları bugün TSİ 20.00'de oynanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow