hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liverpool farkı açıyor

    Liverpool farkı açıyor
    expand

    Premier Lig'de lider Liverpool, oldukça zorlansa da kritik Norwich deplasmanından 3 puanla dönerek Chelsea maçı öncesi puan farkını 5'e çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Premier Lig'de lider Liverpool, Sunderland'in Manchester City ve Chelsea'ye art arda vurduğu darbeleri iyi değerlendirdi ve puan farkını açtı!

    Karşılaşmaya fırtına gibi bir giriş yapan Liverpool, Coutinho'nun pasında Sterling'in ceza sahası dışında topla buluşmasıyla fırtına gibi eseceğinin sinyallerini verdi. İki rakibini hızıyla ekarte eden Sterling'in füzesi Ruddy'yi çaresiz bıraktı ve 4. dakikada Liverpool 0-1 öne geçti.

    8. dakikada Joe Allen'ın derinlemesine nefis koşusu az kalsın ikinci golü getiriyordu ancak Ruddy bu sefer gole izin vermedi.

    11. dakikada ise Sterling topu soldan nefis taşıdı ve çalımlarla içeriye kat etti. Topu Suarez ile buluşturdu. Uruguaylı da klas bir şekilde topu ağlara yollarak farkı ikiye çıkardı.

    18. dakikada Liverpool ceza sahasında büyük bir karambol yaşandı. Garry Hooper'ın altıpasın hemen dışından çektiği iki şutu da Joe Allen vücudunu siper ederek engelledi. Top Ferr'in önüne sekti ancak Liverpool'da tam 5 kişi birden topun önüne ve etrafına yatarak şutu engelledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    29. dakikada Snodgrass' Joe Allen'ı oldukça sert bir şekilde yere indirdi. Kayarak yaptığı bu hamlenin ardından sarı kart gördü.

    Maçın ilk yarısında ilk yarım saatin ardından tehlikeli bir pozisyon gerçekleşmedi. Liverpool'un ilk yarının sonlarında tek paslarla savunmadan rakip kaleye gelişi de akıllarda yer eden güzel bir an oldu. İlk yarı bu skorla sona erdi.

    İkinci yarıya ise Norwich fırtına gibi başladı. İkinci yarı oyun adeta Norwich'in kontrolünde geçti.

    49. dakikada Joe Allen, topu Sterling'e nefis çıkardı. Gerilerden deparla gelen Sterling'in sert şutu az farkla üstten auta gitti.

    54. dakikada ise Simon Mignolet oldukça hatalı bir çıkış yaptı ve topu ıskaladı. Garry Hooper da topu ağlara yolladı ve farkı 1'e indirdi.

    Ancak bu golden sonra 62. dakikada Raheem Sterling çalımlarla topu nefis bir şekilde ceza sahasına kadar getirdi. Sterling'in vuruşunda top savunmaya da çarparak Ruddy'nin üstünden aşırtma bir şekilde ağlarla buluştu ve Liverpool yeniden farkı ikiye çıkardı. Skor 1-3 oldu.

    77. dakikada Martin Olsson'ın ortasında top Johnson'a çarptı ve Robert Snodgrass arka direkte temiz bir kafa vuruşuyla Mignolet'yi avlayarak farkı bir kez daha bire indirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    83. dakikada ise Mignolet gole izin vermedi! Olsson'ın altıpasın içerisinden yaptığı kafa vuruşunda Belçikalı file bekçisi topu kurtarmayı başardı ve Norwich'e beraberlik şansını tanımadı.

    Norwich maçın son anına kadar baskısını korudu ve yüklendi. 90+3'te ise Liverpool bir kez daha nefis bir kontra atağa çıktı. Suarez bir çalımla 3 savunmacıyı birden oyundan düşürdü. Kaleci ile de karşı karşıya kalan Uruguaylı, topu Lucas Leiva'ya çıkardı. Leiva ise bomboş kaleye topu ağlara göndermek yerine Ruddy'nin koruduğu tek bölgeye yolladı ve Ruddy topu kurtardı.

    Hakem 90+4'te maçı bitiren düdüğü çaldı ve Liverpool 11'de 11 yapmış oldu!

    Kırmızılar bu galibiyetle ikinci Chelsea ile aradaki puan farkını 5'e çıkarırken Manchester City'ye de 9 puan fark attılar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow