hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lucescu: Shaktar'la anlaştım ama Ukrayna'da çatışmalar sürerse...

    Lucescu: Shaktarla anlaştım ama Ukraynada çatışmalar sürerse...
    expand

    Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımını çalıştıran Rumen Teknik Direktör Mircea Lucescu, kulübüyle önümüzdeki sezon için anlaştığını ancak ülkede yaşanan gelişmelere göre durumunu yeniden gözden geçirebileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lucescu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylardan takımının da ister istemez etkilendiğini ifade ederek, "Bu sezonu şampiyon olarak kapattık. Bu beni fazlasıyla mutlu etti. Şimdi gözümüzü Şampiyonlar Ligi'ne diktik" dedi.

    Başkan Rinat Ahmetov'un, bir sezon daha takımı çalıştırması konusunda ısrar ettiğini dile getiren Lucescu, "Ancak Ukrayna'da yaşanan belirsizlik beni de düşündürüyor. Bir sezon daha anlaştım ama her an her şey olabilir. Çünkü olayların nereye varacağını bilmiyoruz. Futbol da bu çatışmalardan etkilenirse yeniden durumumu gözden geçirmek zorunda kalacağım" diye konuştu.

    - "Somalı madencilere çok üzüldüm"

    Rumen teknik adam, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasına çok üzüldüğünü ve ileri bir tarihte düzenlenecek yardım maçına katılmak istediğini ifade etti.

    Kendisinin de bir madenci takımının teknik direktörlüğünü yaptığını ve taraftarların çoğunun madenci ve işçi olduğunu belirten Mircea Lucescu, "Soma'daki madencilerin ölümü beni de üzdü. Shakhtar Donetsk'i Türkiye'ye getirerek bir yardım turnuvasına katılmak istiyorum. Geliri de madencilerin yakınlarına bırakılacak. Onların acılarını hafifletebilirsem ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow