hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lucescu'nun Fenerbahçe karnesi

    Lucescunun Fenerbahçe karnesi
    expand

    Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Mircea Lucescu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda mücadele edeceği Fenerbahçe'ye karşı yarın 10. resmi maçına çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı ve Türkiye'de çok önemli başarılara imza atan 70 yaşındaki teknik adam, yıllar sonra tekrar Fenerbahçe'ye rakip oldu.

    Ukrayna'da 2004 yılından bu yana çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'le UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'ye rakip olacak Rumen teknik adam, teknik direktörlük kariyerinde daha önce 9 kez sarı-lacivertlilere karşı resmi müsabakaya çıktı.

    Dünyanın dört bir yanından transfer haberleri (27 Temmuz)

    "Sarı Kanaryalar"ın en büyük rakipleri olan Galatasaray ve Beşiktaş'la şampiyonluklar yaşayan Lucescu, bu takımlarla Fenerbahçe'ye karşı üçer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı.

    Lucescu, Galatasaray'ı çalıştırdığı iki sezonda Fenerbahçe'ye karşı 4 lig ve 1 kupa mücadelesi verdi. Tecrübeli teknik adam lig maçlarında rakibine 2 kez yenilirken, birer beraberlik ve yenilgi yaşadı. Kadıköy'de oynanan Türkiye Kupası maçında ise karşılaşmanın normal süresi ve uzatma dakikaları beraberlikle (4-4) sona erdi. Bu karşılaşmada Fenerbahçe, Lucescu'nun Galatasaray'ını penaltılarla mağlup etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - Beşiktaş'la 2 galibiyet

    Lucescu, Beşiktaş'la 100. yıl şampiyonluğu yaşadığı 2002-2003 sezonunda ligde iki maçta da Fenerbahçe'yi yendi.

    Deplasmanda rakibini 1-0'la geçen Rumen teknik adamın öğrencileri, İnönü Stadı'nda ise 2-0 galip gelerek şampiyonluk için önemli bir adım atmıştı.

    Bir sonraki sezon Lucescu, şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırdı. Kadıköy'de rakibiyle 2-2 berabere kalan Lucescu'nun Beşiktaş'ı, İnönü Stadı'nda ise 3-1 kaybetti.

    Lucescu, Beşiktaş'la Fenerbahçe'ye karşı 4 müsabakada 2 galibiyet, 1 beraberlik elde ederken, sadece 1 kez mağlup oldu.

    Daum Shakhtar'ı elemenin yolunu açıkladı

    - Kadıköy'de sadece Beşiktaş'la kazandı

    Lucescu, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 5 maçta sadece bir kez galibiyet sevinci yaşadı.

    Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ikişer yenilgi ve beraberlikle, 1 galibiyet aldı. Galatasaray'la Fenerbahçe deplasmanında 2 yenilgi alan, bir kez de kupada berabere kalan Lucescu, Kadıköy'deki tek zaferini Beşiktaş'la elde etti.

    Rumen teknik adam, Beşiktaş'la şampiyon olduğu sezon Ahmet Dursun'un tek golüyle rakibini deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Lucescu, Beşiktaş'la Kadıköy'de bir kez de beraberlik çıkartırken, hiç kaybetmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan Lucescu, Shakthar Donetsk'le Fenerbahçe'yle 3 kez Kadıköy'de hazırlık maçına çıktı. Bu maçlardan ilki 2007 yılında 1-1 biterken, 2008'de Fenerbahçe rakibini Daniel Guiza ve Semih Şentürk'ün golleriyle 2-1 yendi.

    Lucescu en son Kadıköy'e hazırlık maçı için çıktığı karşılaşma yarıda kaldı. Futbolda şike davasının başlamasından 18 gün sonra, 21 Temmuz 2011'de Fenerbahçe ile Lucescu'nun Shakthar Donetsk'i hazırlık maçı için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaştı. Karşılaşma golsüz devam ederken ilk yarıda taraftarların sebep olduğu olaylardan dolayı maç iptal edildi.

    - 11 yıl sonra resmi maçta rakip

    Lucescu, 11 yıl aradan sonra Fenerbahçe'nin karşısına resmi bir maçta çıkacak.

    Tecrübeli teknik adam, en son Beşiktaş'ı çalıştırırken 25 Nisan 2004'te Fenerbahçe'yle karşılaştı. Bu karşılaşmayı Fenerbahçe, deplasmanda 3-1 kazanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow