hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mancini'den Prandelli’ye iyi dilekler

    Manciniden Prandelli’ye iyi dilekler
    expand

    Galatasaray'ın İtalyan eski teknik direktörü Roberto Mancini, halefi ve vatandaşı Cesare Prandelli'ye, Türkiye'de iyi işler yapması ve takımıyla lig şampiyonu olmasını diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mancini, Corriere dello Sport gazetesine verdiği röportajda, İtalya Milli Takımı'ndaki görevinden ayrılarak Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olan Prandelli'den, kendisinin milli takımın başına gelme olasılığına kadar birçok konudaki soruyu yanıtladı.

    Prandelli'ye, "Dünyanın en güzel şehrinde, büyük bir kulüpte çalışmaya gidiyorsun" dediğini aktaran Mancini, "Cesare, büyük bir kulüp bulacak. Şampiyonluğa oynayacak çünkü hazırlık dönemi geçirecek. Ben sezon ortasında gelmiştim, daha fazlasını yapamazdım. Türkiye Kupası'nı kazanarak güzel bir final yaptığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    Prandelli İstanbul'da. İşte ilk açıklaması...

    Cesare Prandelli'nin Galatasaray'ın teklifini kabul etmesiyle doğru bir iş yaptığını belirten Mancini, "Prandelli, Fenerbahçe'yi geçerek 20'nci şampiyonluğu kazanacaktır. Felipe Melo ve Sneijder gibi meziyetli oyuncuları var. Ona çok yardımcı olacaklardır. Türklerin teklifini kabul ederek iyi yaptı. Büyük bir deneyim yaşayacak" değerlendirmesinde bulundu. Roberto Mancini, Prandelli'nin birkaç hafta önce İtalya Milli
    Takımı'nın başındayken 2014 Dünya Kupası'nda yaşadığı hayal kırıklığının ardından hemen yeşil sahalara dönmesine de değinerek, "Onun şampiyonluğu kazanmasını ve Türkiye'de iyi işler yapmasını umuyorum. Dünya Kupası'ndaki yenilgiden sonra yeniden harekete geçmek kolay değil. Yabancı bir ülkede hemen sahalara dönerek, büyük cesaret gösterdi. Büyük bir takım çalıştıracak" diye devam etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Diego Ribas'ın geliş tarihi

    Mancini, milli takıma göz kırptı

    Brezilya'daki Dünya Kupası finallerinde İtalya'nın D Grubu'ndan çıkamayıp şampiyonaya veda etmesinin ardından Prandelli'nin istifasıyla boşalan milli takım teknik direktörlüğü için kendisinin adının geçtiği anımsatılan 49 yaşındaki çalıştırıcı, "Söylentiler, yalnızca söylentiler. Ben kimseyle konuşmadım. Tabii ki bazı şeyler okuyorum ve duyuyorum ama burada şu söylenebilir ki orada çalışılır" dedi.

    Milli takımın başında olmanın kendisinin hoşuna gidip gitmeyeceğine ilişkin de Mancini, "Bu, gurur verici bir şey. Ben hep milliyetçi biri oldum ve ne zaman yurt dışında olsam köklerimle gurur duydum" ifadesini kullandı.

    Roma ne kadar ödeyecek?

    Kendisinin milli takımın başına geçmesi kimseden herhangi bir telefon almadığını anlatan deneyimli teknik adam, kendisinin yüksek ücret talep istediği yönündeki haberlerle ilgili de "Bunu kim söylüyorsa gerçeği bilmeden konuşuyor. Beni kimse aramamışken nasıl bilebilirler ne kadar istediğimi ve neyi kabul edeceğimi? Bunlar sadece söylenti" yorumunu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyanların milli takımın yeniden harekete geçmesinin Mancini ile olabileceği yönünde anketlerde görüş belirtmesinin kendisi için gurur verici olduğunu belirten Mancini, Brezilya'daki hayal kırıklığının ardından ülke futbolunun dibe vurduğu görüşlerine katılmadığını, aksine bu yöndeki felaket senaryolarına ilgi göstererek olayı dramatize ettiklerini, buna gerek olmadığını çünkü grubu kolay geçen Hollanda'nın da ikinci turda elenebilecekken tur atladığına dikkati çekti.

    Mancini, milli takım için teklif gelirse bunu değerlendireceğini de kaydetti.

    Brezilya - Almanya maçı saat kaçta, hangi kanalda?

    İtalya'nın kupaya erken vedasının nedeni

    Kupada elenmelerindeki faturanın gruptaki Uruguay maçında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Claudio Marchisio'nun hareketinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusuna da Mancini, "Biraz abartılı bir hareketti, buna şüphe yok ama Kosta Rika yenilgisi daha belirleyici oldu. Bir beraberlik yetiyordu belki sonrasındaki turlarda herkesi yenebilirdik" cevabını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kupadaki bu sonucun İtalyan liginin son dönemde kötüleşmesiyle bir ilgisi olup olmadığının sorulması üzerine de İtalyan teknik adam, "Hayır, bu yanlış bir değerlendirme. İngiltere Premier Lig ve İspanya La Liga, dünyayı birleştiriyor ama İngiltere ve İspanya, Dünya Kupası'nda İtalya'dan daha kötü bir grafik çizdiler" yorumunu yaptı.

    Dev maç Cüneyt Çakır'ın

    "İtalyan hocalar dünyanın en iyileri"

    Manchester City'inin 2012 yılında kazandığı şampiyonluk sonrası sırtına İtalyan bayrağını aldığı anımsatılan Roberto Mancini, "Bizim markamızı, İngiltere Premier Lig'e koyduğumuz için mutluydum. Yurt dışında başarıları toplamak herkesin hoşuna gider. Carlo Ancelotti, Luciano Spaletti, Giovanni Trapattoni, Fabio Capello, bu isimler de Serie A dışında çalışıyor ve farklı kulvarda kazandılar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prandelli'nin milli takımdaki halefinin yabancı bir hoca olup olmayacağı konusunda da Mancini, bu konu kendileri için aşılmamış bir engel gibi dursa da aslında "İtalyan hocalarının dünyanın en iyileri ve en hazır
    antrenörleri olmaları" sebebiyle gidip yabancı hocayla anlaşmaya da ihtiyaç olmadığını anlattı.

    "Van Gaal'in kararı cesaret isteyen bir karardı"

    Her maçının ayrı iyi olduğu güzel bir Dünya Kupası izlediklerini aktaran İtalyan çalıştırıcı, daha önce belirttiği üzere bu turnuvada Arjantinli Lionel Messi'den çıkış beklediğini, yıldız oyuncunun iyi başlasa da sonradan düşüşe girdiğini ama yarı final maçıyla yeniden başrole dönebileceğini ifade etti.

    Arjantin ve Brezilya'yı kupanın favorisi gösteren Mancini, bu iki takımın henüz şu ana kadar rakiplerine üstün gelemediklerini de belirtti. Hollanda ile Kosta Rika arasındaki çeyrek final maçının penaltı atışlarına gideceğini anlayıp yedek kaleci Krul'u oyuna alan Hollanda Teknik Direktörü Louis Van Gaal için "Kararı cesaret isteyen bir karardı" diyen İtalyan teknik adam, "Açıkça görülüyor ki, oyuncusunun özelliklerini iyi biliyor ama söylediğim gibi Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi belirleyici anlarda şansa ihtiyacınız var" değerlendirmesinde bulundu.

    Avrupa'nın "ünsüz" golcüleri!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow