hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nihat Kahveci İspanya üzerine çalışıyor

    Nihat Kahveci İspanya üzerine çalışıyor
    expand

    Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, "İspanya, dünyada futbolda en iyiler arasında. Bu başarının bir sebebi var. Bunun üzerine çalışıyorum. Altyapıları inceliyorum. Kazandığım tecrübeleri zamanı gelince ülkemde gerçekleştirmek gibi bir amacım var" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Vodafone Kupası'na katılan Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl, çalıştırdığı Villarreal takımının başında katıldığı organizasyonda birinci olduklarını belirtti.

    Bu yıl da Türkiye karması için davet edildiğini dile getiren Kahveci, genç yeteneklere tecrübelerini aktardıklarını ifade etti.

    İspanya'da kulüplerin altyapı çalışmaları üzerinde araştırma yaptığını anlatan Kahveci, "İspanya, dünyada futbolda en iyiler arasında. Bu başarının bir sebebi var. Bunun üzerine çalışıyorum. Altyapıları inceliyorum. Kazandığım tecrübeleri zamanı gelince ülkemde gerçekleştirmek gibi bir amacım var. Tabi bunlar uzun zamanlı, zor işler" diye konuştu.

    Kahveci, Süper Toto Süper Lig'de sezonu değerlendirerek, matematiksel anlamda kesinleşmese de Fenerbahçe'nin şampiyon olacağına inandığını kaydetti.

    Kahveci, "Şimdiden tebrik etmek istiyorum. Çünkü hak ettiler" diye konuştu.

    Beşiktaş'ın da bu sezon iyi bir performans sergilediğine dikkati çeken Kahveci, şöyle devam etti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Beşiktaş, maddi anlamda Fenerbahçe ve Galatasaray kadar güçlü değil. Bu sezon stadında oynamayan, maçlarını dışarıda yapan bir takım vardı. Buna rağmen başarılı bir sezon geçirdiklerine inanıyorum. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gidip gitmeyeceği henüz belli değil. Eğer gitmezse ikinci takım direkt katılacağı için bu, Beşiktaş için büyük şans. Stadı bitirildiği zaman Beşiktaş, farklı bir havaya bürünecektir."

    Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde daha gollü bir maç beklediğini dile getiren Kahveci, "Olimpiyat Stadı'nda oynamak kolay değil. Konsantre olmak, seyirciyle bütünleşmek... Sonuçta Beşiktaş için ikinciliğini korumak adına iyi bir sonuç olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

    - "Terim, Türk Milli Takımını daha yukarıya çıkaracak"

    Turnuvaya katılan Türkiye A Milli Futbol Takımı eski Teknik Direktörü Sepp Piontek de organizasyonda genç yetenekleri gördüklerini söyledi.

    Özellikle Chelsea ve Milan'ın takımlarının çok daha iyi olduklarını belirten Piontek, "Bunun yetenekten değil, eğitimden kaynaklandığını söyleyebilirim. Türk hocalarının kendilerini geliştirmeleri gerektiğine inanıyorum. Turnuva, Türk oyuncuların farkı görmeleri açısından önemli. Nerede durmaları, nerede atak yapmaları gerektiğini çok iyi görme şansı buluyorlar" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Milli Takımı'nı değerlendiren Piontek, şunları kaydetti:

    "Son üç dört yıldır Türk Milli Takımı hiçbir turnuvaya katılamadı. Hiddink, Türk futbolunu çok iyi bilemediği için başarılı olamadı. Türk futbolunu iyi bilen Fatih Terim geldi. İnanıyorum ki Terim, Türk Milli Takımını daha yukarıya çıkaracak. Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi izleyeceğimizi
    düşünüyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow