hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Penaltı kararı yanlış"

    Penaltı kararı yanlış
    expand

    Fanatik gazetesi yazarı ve eski hakem Halis Özkahya, Beşiktaş maçında Torku Konyaspor'a verilen penaltı kararının yanlış olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Özkahya'nın yorumu:

    "Tolga Zengin’in kaygan zeminin azizliğine uğrayarak topla ceza sahası dışına çıkıyor. Burada serbest vuruş kararı tek başına yeterli. Her topa elle müdahalenin karşılığı zaten sarı kart değil. 18’de İsmail ile Djalma’nın ikili mücadelesi sonrasında Beşiktaşlı futbolcunun yerde kalması sonrası verilen faul kararı doğru değil. Belki Halis Özkahya pozisyonu devam ettirseydi Konya’nın golü gelecekti. 82’de Konyalı futbolcu Torje, Serdar Kurtuluş’un koşu yoluna doğru gidiyor. Torje, ayağını Serdar’a takarak kendisini kasıtlı bir şekilde yere atıyor. Penaltıyla uzaktan yakından alakası yok. Hakem normalde penaltı atışı öncesi bütün oyuncuları ceza sahasının dışına çıksın diye bir uyarı yapar. Bunu yaparken Atiba’nın ayağı yaklaşık 1 adım ceza alanı içerisindeydi. Ancak Atiba ısrarla anlaşılmaz bir nedenle ayağını dışarı almadı, almamakta zorlayınca hakem ikinci sarı ve kırmızıyı göstermekte haklıydı. Burada sorgulanması gereken tek şey Atiba’nın bir hafta sonraki Galatasaray maçı öncesi, ayağını neden bir adım geriye almamak isteyişi."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilic Atiba'ya çok kızdı

    Halis Özkahya'dan bombalar!


    - 18. dakikada İsmail Köybaşı’nın Djalma’yla Beşiktaş ceza alanında girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kalmasına faul kararı verdi. Bu pozisyon sonrasındaki atakta Beşiktaş golü buldu.

    - 23. dakikada Konyaspor ceza alanında Yeşil-Beyazlılar’ın kalecisi Vid Belec, İsmail Köybaşı’nın yaptığı ortayı yumruklarıyla uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında Demba Ba’ya müdahalede bulundu,
    pozisyon atlandı.

    - 83’te Torje’nin Serdar Kurtuluş’la Beşiktaş ceza alanında girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalmasına penaltı kararı verdi. Atiba’nın ikinci sarı kartı da tartışma yarattı.

    Süper Lig puan durumu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow