hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Penaltı kurtarmayalım mı?

    Penaltı kurtarmayalım mı
    expand

    Bayern Münihli Boateng'in Schalke karşısında son adam olarak penaltı yapıp kırmızı kart görmesi, Almanya'da uzun zamandır uygulanan ama çoğu kalecinin bile bilmediği bir ceza kuralını ortaya çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boateng'in 3 maçlık cezaya itirazına bakan tahkim hakimi Hans E. Lorenz, cezayı iki maça indirirken, "Eğer penaltı gol olsaydı bir maç ceza alacaktınız" diyerek ilginç kuralın herkes tarafından bilinmesini sağladı.

    Boateng, tahkim duruşmasına katılıp ifadesini verdikten sonra hakimin "Takım arkadaşınız Neuer'in size garezi mi var?" sorusu ile karşılaştı. Hakim Hans E. Lorenz daha sonra çoğu kimse tarafından bilinmeyen bu kuralı açıkladı.

    Bu kurala ilk isyan penaltıyı kurtaran Neuer'den geldi.

    Bir şampiyonun itirafları: "Kırılmadık kemiğim kalmadı"

    Neuer "Umarım artık herkesin öğrendiği bu kural en kısa zamanda değiştirilir. Penaltı kurtararak bir takım arkadaşımızın daha fazla ceza almasının suçlusu olmak istemiyoruz" dedi.

    Bu arada bir çok kalecinin bu kuraldan habersiz olduğu da ortaya çıktı. Son Dünya Kupası kadrosunda yer alan Hannover kalecisi Zieler ve Mönchengladbach kalecisi Sommer, bu kuralı ilk defa duyduklarını ama anlamsız bulduklarını söylediler.

    Spor dünyasının unutulmaz aşkları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow