hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prandelli ve Kartal'ın ortak dileği: İyi maç izlettirmek

    Prandelli ve Kartalın ortak dileği: İyi maç izlettirmek
    expand

    Galatasaray Teknik Direktöre Cesare Prandelli ve Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, TFF Süper Kupa maçına ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prandelli, maçın oynanacağı Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında, Manisa'ya sadece futbol oynamaya gelmediklerini belirterek, "Sadece futbol oynayıp, eğlendirmeye değil, Soma için geldik. Fair-play çerçevesinde oynamaya çalışacağız. Faullü oynamak istemiyorum. Ailelere, yetimlerine iyi maç izlettirmek istiyoruz. İsmail Kartal'a da başarılar diliyorum" diye konuştu.

    Fenerbahçe ile oynamalarının kendisi için avantaj olduğunu vurgulayan Prandelli, "Atmosferi görmek istiyorum, sabırsızlanıyorum. Umarım güzel bir maç olacak" ifadesini kullandı.

    Stadın zeminini nasıl bulduğuna ilişkin soru üzerine Prandelli, "Maça polemiklerle başlamamamız gerekiyor. Stat seçildi, artık maça konsantre olmamız gerekiyor. Soma için buraya geldik. Bazı şeyleri gözardı edebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

    Fenerbahçe - Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Prandelli, Sneijder'ın dünya kupası maçlarını sakatlıkla tamamladığını hatırlatarak, "O yüzden kendisini 2-3 günde özel bir programla takip ettik. Sneijder, yarın ilk 11'de oynayacak ve seyretme şansınız olacak. Kendisi çok istekli bir futbolcu. Futbola aç bir oyuncu. Bu da bizim için çok iyi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe-Galatasaray maçının genellikle gergin geçtiğinin hatırlatılmasına karşılık Prandelli, son oynanan maçı izlediğini ve bunun gördüğünü, bu konuda futbolcularla konuştuğunu söyledi.

    Prandelli, "Futbolda hep agresif takım severim ama bunun fair play çerçevesinde olmasını vurguladım. Umarım her şey yolunda gider ve güzel bir maç seyrederiz" diye konuştu.

    Sezon öncesi hazırlık maçları programının daha önceden belirlendiğine değinen Prandelli, "Birtakım değişiklikler yaptık. Daha çok antrenman yapsınlar diye bazı maçları iptal ettik. Takımı oturtmadan hazırlık maçı yaptırmak zaman kaybıdır" ifadesini kullandı.

    Manisa'da süper derbi

    İsmail Kartal

    Kartal, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, müsabakada Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine futbolla bir nebze de olsa teselli vermeye çalışacaklarını belirterek, "Bu bölgedeki insanları fair-play çerçevesinde futbolun güzelliklerini sahaya yansıtarak mutlu etmeye çalışacağız. 'Soma kazansın' diyorum. Galatasaray camiasına ve teknik direktör Prandelli'ye yeni sezon için başarılar diliyorum" diye konuştu.

    Sahanın zeminini inceleme fırsatı bulduklarını dile getiren Kartal, "Biraz erken geldik ve sahayı görme fırsatımız oldu. Daha iyi şartlarda, daha iyi bir zeminde oynasaydık daha iyi olurdu. Müsabaka daha iyi imkanlarda, daha iyi olabilirdi. Ancak iki takım da bu şartlar altında elinden geleni yapacaktır" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i

    Kartal, hem futbolculuk hem de yardımcı antrenörlük döneminden Galatasaray derbilerini bildiğine değinerek, "İlk resmi maçımızı kazanarak lige özgüvenle başlamak istiyorum. İki senedir alamadığımız kupayı camiamıza armağan etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

    Bir gazetecinin, Diego Ribas ile ilgili sorusuna Kartal, "Diego, takımla 2 antrenmana çıktı. Yüzde yüz hazır olmadığı için yarın oynamayacak. Kendisiyle görüştüm, kendisi bunu saygıyla karşıladı. Çok önemli oyuncumuz ama zamanı gelince oynayacak" yanıtını verdi.

    Fenerbahçe - Galatasaray

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow