hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Premier Lig'in en iyileri

    Premier Ligin en iyileri
    expand

    İngiltere Premier Lig'in en iyi performansını sergileyen oyuncular listesinde Uruguaylı Luis Suarez ilk sıraya otururken, Mesut Özil 18'incilikte kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin, Premier Lig'in performans verilerini toplayan resmi istatistik sitesi "EA Sports PPI"dan derlediği bilgilere göre, Liverpool'da kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Luis Suarez, bin 276 puanla rakiplerine fark atarak zirvenin sahibi oldu.

    Futbolcuların karşılaşmalarda aldığı süre, kazandıkları maç sayısı, olumlu pasları, isabetli şut yüzdesi, gördüğü kartlar gibi birçok kritere göre belirlenen listede, ilk 20'ye en çok oyuncu sokan takımlar Liverpool (6), Manchester City (4) ve Arsenal (4) oldu.

    - Liverpoollu oyuncular rakiplerine fark attı

     Premier Lig'in en değerli yıldızı Uruguaylı Suarez, Liverpool'un son maça kadar şampiyonluk yarışını kovalamasında önemli pay sahibi olurken, bu sezonki üstün performansıyla dikkati çekti.

    Premier Lig'de 33 karşılaşmada rakip fileleri 31 kez havalandırarak gol krallığı yarışında ipi önde göğüsleyen Suarez, ayrıca yaptığı 21 asistle de rakiplerine fark attı.

    Listenin ikinci sırasında ise 893 puanla Suarez'in takım arkadaşı Steven Gerrard bulunuyor. Liverpool'un emektar kaptanı, 13 gol ve 15 asistlik performansının yanı sıra sahadaki mücadeleci yapısıyla takımının ligi 84 puanla ikinci sırada tamamlamasına önemli katkı sağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - Toure, City'i sırtladı

     Sezonu 86 puanla şampiyon tamamlayan Manchester City'nin Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Yaya Toure ise listede 873 puanla üçüncü sırada yer aldı.

    Takımına hem defansif, hem de ofansif açıdan katkı sağlayan Fildişi Sahilli futbolcu, ligi 20 gol ve 9 asistle tamamlayarak City'nin şampiyonluğunda başrolü üstlendi.

    - Mesut Özil büyük düşüşte

    Real Madrid'den geçen sezon 50 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Arsenal'e transfer edilen Mesut Özil, sezonun ilk yarısında 15 karşılaşmada 8 asist ve 4 golle öne çıkarak listeyi 6. sırada tamamlasa da ikinci yarıdaki düşük performansı, en iyi futbolcular listesinde alt sıralara inmesine yol açtı.

    Bu sezon 2 bin 149 dakika sahada kalan Türk asıllı Alman futbolcu, sezonu 5 gol ve 10 asistle tamamlayarak listede kendisine 18. sırada yer bulabildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow