hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PSG mi Chelsea mi?

    PSG mi Chelsea mi
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain ile İngiliz ekibi Chelsea karşı karşıya gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parc des Princes Stadı'nda Paris Saint-Germain'in evsahipliğindeki mücadele TSİ 21.45'te başlayacak. Karşılaşmada Sırp hakem Milorad Mazic düdük çalacak. Mazic'in yardımcılıklarını Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic yapacak.

    - Paris-Saint Germain yarı finale göz dikti

    Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) adım adım şampiyonluğa giden Paris Saint-Germain, Devler Ligi'nde daha önce yaşadığı yarı final başarısını tekrarlamanın peşinde.

    İsveçli golcü Zlatan İbrahimovic önderliğinde son yılların en başarılı performanslarından birini sergileyen Paris Saint-Germain, yarı finalle aralarındaki tek engel Chelsea'yi geçmek durumunda. İkinci turda Alman ekibi Bayer Leverkusen'i 2-1 ve 4-0'lık skorlarla yenerek saf dışı bırakan başkent ekibi, Jose Mourinho'nun öğrencileri karşısında sahasında avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak.

    1994-1995 sezonunda Şampiyonlar Ligi yarı finalinde iki maç sonunda Milan'a 3-0 ile elenen Fransız temsilcisi, finalin bir adım uzağında kalmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer yandan Fransız ekibi sahasında oynadığı son 28 Avrupa maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Paris Saint-Germain, Parc des Princes'te son olarak 2006 yılının kasım ayında UEFA Kupası gruplarında İsrail temsilcisi Hapoel Tel-Aviv'e 4-2 yenilmişti.

    - Fransızların en büyük kozu İbrahimovic

    Paris Saint-Germain'in Chelsea karşısında en güvendiği isim yine İbrahimovic olacak.

    İbrahimovic bu sezon 36 maçta 41 gol kaydetti. Devler Ligi'nde ise 7 maça çıkan İsveçli golcü rakip filelere 10 gol gönderdi. İbrahimovic ile birlikte Edinson Cavani 4, Marquinhos 3, Thiago Motta 2, Lavezzi, Cabaye ve Matuidi birer gol buldu.

    - Chelsea 7. yarı final peşinde

    İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk adaylarından Chelsea, tarihinin 7. yarı final başarısını yakalamanın peşinde.

    İkinci turda Galatasaray'ı 1-1 ve 2-0'lık skorlarla turnuvanın dışına iten Londra ekibi, çeyrek final ilk maçında güçlü Paris Saint-Germain önünde avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak.

    Chelsea'nin Devler Ligi'ndeki eşit gol dağılımı da göze çarpıyor. "Maviler"de Fernando Torres ve Samuel Eto'o 3'er golle Avrupa'daki en golcü oyuncular. Chelsea'de Demba Ba ve Ramires'in ikişer golüne Gary Cahill, Frank Lampard, Oscar ve Eden Hazard birer golle eşlik ediyor.

    Londra ekibinde sezonun en skorer ismi ise tüm kulvarlarda 15 gol atan Belçikalı futbolcu Eden Hazard.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Mourinho bir ilki başarmak istiyor

    Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho, kariyerinde üç farklı takımla Şampiyonlar Ligi kupası kazanan ilk teknik adam unvanına ulaşmak istiyor.

    Daha önce 2004'te Porto ve 2010'da Inter ile mutlu sona ulaşan Mourinho, ikinci Chelsea dönemindeki ilk sezonda çeyrek finale kadar gelmiş durumda. Mourinho üçüncü şampiyonluğunu elde etmesi halinde, Liverpool'un başında Devler Ligi'nde üç kez zafere ulaşan (1977,1978,1981) tek teknik direktör olan Bob Paisley'yi de yakalamış olacak.

    - İki takım 3. randevuya çıkacak

    Paris Saint-Germain ile Chelsea resmi maçlarda 3. randevusuna çıkacak. İki takım daha önce 2004 yılında Şampiyonlar Ligi grup aşamasında iki kez karşılaşmıştı. Londra'daki maç 0-0 berabere sonuçlanırken, Chelsea Paris'teki mücadelede Terry ve Drogba'nın (2) golleriyle 3-0 galip gelmişti.

    Taraflar son olarak bir hazırlık maçında karşı karşıya geldi. 2012
    yılında New York'un Yankee Stadı'nda oynanan mücadele, Nene ve Lucas Piazon'un
    karşılıklı golleriyle 1-1 sona ermişti.
    Diğer yandan Paris Saint-Germain, İngiliz ekipleriyle oynadığı maçlarda zorlanıyor. Fransız temsilcisi şu ana kadar İngilizler ile oynadığı 7 resmi maçta yalnızca 1 kez galip gelebilirken, 3 beraberlik, 3 de yenilgi aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paris Saint-Germain tek galibiyetini, 1997'de UEFA Kupa Galipleri Kupası yarı finalinde Liverpool'a karşı sahasında 3-0'lık skorla almıştı. Chelsea'nin Fransızlar ile oynadığı 10 maçlık karnede ise 4 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet bulunuyor.

    - Chelsea'de Eto'o'nun durumu şüpheli

    İki takım arasındaki önemli çeyrek final randevusu öncesi Chelsea'de Kamerunlu golcü Samuel Eto'o'nun sakatlığı nedeniyle karşılaşmada forma giyme ihtimali düşük.

    Konuk takımda savunmada Ashley Cole ve orta sahada Marco van Ginkel'in durumları da şüpheli. Paris Saint-Germain'de ise sakatlığı devam eden Hollandalı futbolcu Gregory van der Wiel'ın oynaması beklenmiyor.

    Öte yandan iki takımda kart sınırında olan futbolcular da bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Chelsea'de Branislav Ivanovic, John Obi Mikel ve Ramires, Paris Saint-Germain'de ise Blaise Matuidi ve Adrien Rabiot birer sarı kart daha görmeleri halinde Londra'daki rövanş karşılaşmasında forma giyemeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow