hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PTT 1 Lig: Balıkesirspor - İBB: 2-1 (Balkes Süper Lig'de)

    PTT 1 Lig: Balıkesirspor - İBB: 2-1 (Balkes Süper Ligde)
    expand

    PTT 1. Lig'de, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u sahasında 2-1 yenen Balıkesirspor, Spor Toto Süper Lig'e yükseldi. Maçın bitiş düdüğüyle beraber sahaya inen taraftarlar, futbolcularla birlikte büyük sevinç yaşadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmadan kareler...

    Süper Lig'i böyle kutladılar (video)

    Büyük heyecana sahne olan PTT 1. Lig’in son haftasında Balıkesirspor, Spor Toto Süper Lig’e doğrudan yükselen son takım oldu.

    Sahasında şampiyonluğunu daha önceden garantileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan Balkes, rakibini 2-1 mağlup ederek ligi ikinci sırada tamamladı ve Süper Lig’e yükselen ikinci takım oldu.

    Balıkesirspor, şimdiki adı Süper Lig olan Türkiye 1. Futbol Ligi'nde sadece 1975-76 sezonunda mücadele etmişti.

    Stat: Balıkesir Atatürk
    Hakemler: Bülent Yıldırım, Nihat Mızrak, Asım Yusuf
    Balıkesirspor: Emrullah Şalk, İsmail Dinler, Rıza Efendioğlu, Murat Sözgelmez, Lalaewele (Dk. 89 Mehmet Al), Burak Çalık (Dk. 72 Karikari), Uğur Akdemir, Muhammet Reis, Ertuğrul Aslan, Jabbie, Muğdat Çelik (Dk. 56 Ali Öztürk)
    İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Orkun Usak, Can Arat, Murat Yılmaz (Dk. 60 Bangura), Ömer Can Sokullu, Murat Akın, Alaattin Tosun (Dk. 49 İbrahim Yılmaz), Tayfun Pektürk, Alpaslan Erdem, Hüseyin Tok, Enver Cenk Şahin (Dk. 68 Abdullaziz Solmaz), Veysel Aksu
    Sarı kartlar: Dk. 30 Hüseyin Tok, Dk. 86 Murat Akın (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
    Goller: Dk. 44 Lalawele, Dk. 46 Muhammet Reis (penaltıdan) ( Balıkesirspor), Dk. 68 Tayfun Pektürk (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu, küçümsenecek bir olay değil"

    Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Balıkesirspor'un PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselmesiyle ilgili, "Bu, küçümsenecek bir olay değil. Büyük bir başarıya imza attık. 40 yıl sonra büyük bir sevinç yaşadık" dedi.

    Ertekin, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u sahasında 2-1 yenen Balıkesirspor'un PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselişinin sevincini, saha içinde AA ile paylaştı.

    Çok mutlu olduğunu söyleyen Aytekin, "Destan yazdık. Bu, küçümsenecek bir olay değil. Büyük bir başarıya imza attık. 40 yıl sonra büyük bir sevinç yaşadık. Yöneticilere, futbolculara, taraftarlara teşekkür ediyorum. Bu başarıda hepimizin payı var. Hedefimize ulaştığımız için çok sevinçliyiz" diye konuştu. 

    "Çok mutluyuz, 40 yılık bir hayal gerçekleşti"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesirspor'un PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselmesiyle ilgili, "Çok mutluyuz, 40 yılık bir hayal gerçekleşti" dedi.

    Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesirspor'u tebrik etti. Bunun tarihi bir başları olduğunu belirten Turhan, "Çok mutluyuz, 40 yılık bir hayal gerçekleşti. Futbolcuları, teknik heyeti kutluyorum. Balıkesirlileri, Balıkesirspor taraftarını tebrik ediyorum. Gerçekten tarihi bir an. Hayırlı olsun" diye konuştu.

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkma başarısından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

    Bundan sonra Balıkesirspor'u başarıdan başarıya taşıyacaklarını anlatan Uğur, "Büyükşehire Süper Lig yakışır. 40 yıl sonra Balıkesirspor tekrar Süper Lig'de. İnşallah başarılı olacağız. Her zaman Balıkesirspor'un destekçisiyiz. Bugüne kadar destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz, 10 yıllık sponsoru olarak bundan sonra da desteklerimiz sürecek" ifadelerini kulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşma öncesi bayram havası yaşandı

    Karşılaşma öncesi şehirde adeta bayram havası yaşandı. Her tarafa kırmızı-beyazlı bayraklar asılırken maçın oynanacağı 15 bin 800 kişilik Atatürk Stadı 3 saat önceden tıklım tıklım oldu. Kırmızı-Beyazlı taraftarlar şampiyonluk marşları söyledi. İlçelerden gelen çok sayıda taraftar stada giremedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow