hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UEFA Süper Kupa: Real Madrid: 2- Sevilla: 0

    UEFA Süper Kupa: Real Madrid: 2- Sevilla: 0
    expand

    İspanya'nın Real Madrid ve Sevilla takımlarının karşılaştığı UEFA Süper Kupa maçında rakibini 2-0 yenen Madrid ekibi kupanın sahibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galler'in başkenti Cardiff'te oynanan UEFA Süper Kupa maçının ilk dakikalarına iki takım da birbirini tartarak başladı. Madrid ekibinin 10 numarası Rodriguez'in pek etkili olamadığı 15 dakikalık bölümde Real Madrid Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale'in uzaktan şutlarıyla kaleyi yokladı.

    20. dakikada Carvajal'ın hatalı pasında topla buluşan ve sol taraftan ceza alanına giren Vitolo'nun açısının daralmasına rağmen çektiği sert şutta, kaleci Casillas topu kornere çeldi. Kullanılan korner atışında, karambolde kalan topu Madrid savunma elemanları uzaklaştırdı.

    Karşılaşmanın en etkili pozisyonu 26. dakikada Real Madrid'den geldi.

    Real Madrid - Sevilla maçının golleri

    Ceza alanında Benzema'nın pasıyla buluşan Ronaldo, rakibinden şık bir vücut çalımıyla sıyrıldıktan sonra vuruşunu yaptı ancak kaleci Beto gole izin vermedi.

    Real Madrid aradığı golü 30. dakikada buldu. Bale'in sol taraftan ortaladığı topa ceza alanı içinde ayak koyan Ronaldo, takımını 1-0 öne geçirdi. Sevilla'ya karşı 12. maçına çıkan Portekizli yıldız, Endülüs ekibine 17. golünü attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    35. dakikada Real Madrid savunmasının uzaklaştıramadığı top Carriço'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun sert vuruşunda kaleci Casillas kritik bir kurtarışa imza attı.

    Real Madrid - Sevilla maçının fotoromanı

    Manchester United - Valencia: 2-1 (maçın golleri)

    40. dakikada sağ kanattan gelişen Real Madrid atağında, Bale'in ceza alanı çizgisi önünden kaleye attığı şutta, kaptan Fazio topu kornere gönderdi.

    Karşılaşmanın ilk yarısı Madrid temsilcisinin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

    İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid, farkı 49. dakikada ikiye çıkardı. Benzema'nın pasıyla hareketlenen Ronaldo'nun sol taraftan ceza alanına girer girmez çektiği şutta, kaleci Beto'nun müdahalesine rağmen top ağlara gitti: 2-0

    64. dakikada Ronaldo'nun pasıyla buluşan Benzema bekletmeden vurdu, kaleci Beto farkın üçe çıkmasını engelledi.

    Real Madrid: 78 - Barcelona: 78 

    67. dakikada Rodriguez gole çok yaklaştı. Ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Kolombiyalı futbolcunun sert şutunda, kaleci Beto topu kornere çeldi.

    88. dakikada kaleyi karşıdan gören pozisyonda Krychowiak'ın şutunda kaleci Casillas topu kornere çeldi. Köşe atışından gelen topu önünde bulan Figueiras kaleyi bir kez daha yokladı, savunma elemanları meşin yuvarlağı bir kez daha kornere gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada, 89. dakikada sahaya Filistin bayrağıyla giren bir taraftar güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldı.

    Karşılaşmayı 2-0 kazanan Real Madrid, UEFA Süper Kupa'yı ikinci kez kazandı.

    Robin Williams'ın en iyi 29 performansı

    Ancelotti: Çok iyi oynadık

    Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, UEFA Süper Kupa maçında sahanın kendilerine ait bölümünü çok iyi kullandıklarını ve sonuca gittiklerini söyledi.

    İtalyan teknik adam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, takımının çok iyi oynadığını belirterek, "Bu maça hazırlanmak için çok fazla zamanımız olmadı ama takım çok iyi oynadı. Maçı çok iyi kontrol ettik" dedi.

    Ancelotti, "Barcelona'dan sonra takımınız bir başarı serisi mi yakaladı?" sorusuna, "Evet böyle bir seri başlıyor olabilir. Çünkü olağanüstü bir takımımız var. Bu harika oyunculara teknik direktörlük yaptığım için şanslıyım. En yüksek noktaya ulaşıp, tüm kulvarlarda yarışabiliriz" yanıtını verdi.

    Geçen sezona göre oyun tarzlarının değişmediğini ifade eden İtalyan teknik adam, kontra atakları daha fazla kullanabildiklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Madonna çarşaf giydi

    Sevilla'nın da maçta iyi bir performans sergilediğini dile getiren Ancelotti, sahanın kendilerine ait bölümünü iyi kullandıklarını ve sonuca gittiklerini kaydetti.

    -"Taraftarımız inanılmazdı"-

    Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery de kazanmak için mücadele verdiklerini belirterek, "Çok güçlü bir rakibimiz olduğunu bilerek oynadık. Real Madrid fırsatları iyi değerlendirdi" yorumunda bulundu.

    "Sevilla taraftarlarının kaybetmenize karşın şampiyon diye bağırmalarına ilişkin ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Emery, "Taraftarlar inanılmazdı, motivasyonumuzu çok artırdı. Bundan dolayı taraftarlara çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

    İspanyol teknik adam, takımının yıldız bir oyuncuya ihtiyacı olup olmadığı yönündeki soruya, "Sevilla'dan ayrılan harika futbolcular oldu. Sevilla'nın her zaman güçlü bir takımı olmuştur. Takımımızın güçlenmesi ve başarısı için her zaman yeni futbolcuları değerlendireceğiz. Ama bugüne odaklanmalıyız. Bugün bir final oynadık ve yolumuza devam edeceğiz" cevabını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Whatsapp'ta mesaj başına 0.01 euro ücret şoku!

    -Maçın futbolcusu Ronaldo-

    UEFA Süper Kupa maçında attığı 2 golle Real Madrid'in kupayı almasını sağlayan Cristiano Ronaldo, maçın futbolcusu seçildi. Portekizli futbolcu ödülünü eski teknik direktörü Alex Ferguson'un elinden aldı.

    Ronaldo, yaptığı açıklamada, Sevilla karşısında iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, "Rakibimiz de güzel fırsatlar yakaladı. Bu kupayı almayı istiyordum, daha önce kazanmamıştım. İki gol attığım için mutluyum. Maçın en iyi futbolcusu seçildiğim için mutluyum. Bu ödülü Alex Ferguson'dan almak güzeldi. Bana Manchester'da çok şeyler öğretti, gelişmeme yardımcı oldu" dedi.

    Portekizli futbolcu, maça ilk on birde başlayan yeni transferler Rodriguez ve Kroos ile ilgili soruya karşılık, "Çok güzel oynadılar, takıma yardımcı oldular. Bu kupayı kazanmamız için önemliydi. Her ikisi de olağanüstü futbolcular" değerlendirmesinde bulundu.

    İl il Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow