hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Real Madrid ve Sevilla cephesi Süper Kupa'ya hazır

    Real Madrid ve Sevilla cephesi Süper Kupaya hazır
    expand

    UEFA Süper Kupa maçında Real Madrid ile Sevilla kozlarını paylaşacak. Maç öncesi her iki takımın teknik direktörleri yaptıkları açıklamalarla maçı ve yeni sezonu değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Süper Kupa maçında yarın Sevilla ile karşılaşacak Real Madrid'de, teknik direktör Carlo Ancelotti, Sevilla'nın kendilerini daha önce yenen güçlü bir rakip olduğunu ve yarınki maçta alacakları sonucun yeni sezon için önem taşıdığını söyledi.

    Maçın yapılacağı Cardiff City Stadı'nda kaleci Casillas ve Gareth Bale ile basın toplantısı düzenleyen İtalyan teknik adam, Sevilla maçına iyi hazırlandıklarını ve güzel bir futbol ortaya koyacaklarını söyledi.

    Sevilla'nın kolay bir rakip olmadığına dikkati çeken Ancelotti, "Geçmiş yıllarda bizi yenmiş bir takım. Bu maçta alacağımız sonuç Real Madrid'in önündeki sezon için çok önemli olacaktır" diye konuştu.

    Real Madrid - Sevilla maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Doğal SİT alanlarına HES yapılamayacak

    55 yaşındaki teknik adam, Cristiano Ronaldo'nun durumunun sorulması üzerine, Portekizli yıldızın hiçbir probleminin bulunmadığını, fiziksel olarak iyi durumda olduğunu ve yarınki maça çıkacağını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancelotti, "Bu yıl şampiyonluk için üzerinizde bir baskı hissediyor musunuz" sorusuna "Real Madrid'seniz kazanmak durumundasınız. Büyük kulüp olarak sizden bunu beklerler. Real Madrid'in menajeri olmak benim için bir onur. Bu yıl daha iyi bir takımımız var, dolayısıyla kendimize güvenimiz tam" yanıtını verdi.

    Ancelotti, bu sezon Madrid ekibinin kalesini kimin koruyacağının sorulması üzerine ise Casillas'ın iyi durumda olduğunu, forma giyeceğini ancak bu konuda daha fazla yorum yapmayacağını ifade etti.

    Bale'in geçen sezon iyi bir performans ortaya koyduğunu anlatan Ancelotti, "Real Madrid'in atmosferini, oyuncuları ve kulübü artık daha iyi biliyor. Bu sezon daha iyi olacağına eminim" dedi.

    "Tuvaletini bile evin içine yapardı"

    İtalyan teknik adam, Bale'i yarın oynatıp, oynatmayacağına ilişkin bir soruya da "Bilmiyorum. Herkes Bale'e 'evine hoş geldin' diyor. Belki kenarda oturtabilirim" şeklinde esprili bir yanıt verdi.

    Ancelotti, yeni transferleri James Rodriguez'in çok koştuğunu, takımın kalitesini daha da yükselttiğini belirterek yarın Sevilla karşısında forma giyeceğini aktardı.

    -"Avrupa'da final oynamak her zaman önemlidir"-

    Real Madrid'in deneyimli file bekçisi Iker Casillas ise Avrupa'da final oynamanın önemine değinerek yarınki maçı kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

    Casillas, performansıyla ilgili bir soru üzerine, "Bazı maçlarda iyi, bazılarında kötü oynuyorsunuz. Son maçlarımda en iyi performans ortaya koyamamış olabilirim ama bu kariyerimin en kötü noktasında olduğum anlamına gelmez" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şişede durduğu gibi durmuyor

    -"Evde olmak harika"-

    Real Madrid'in Tottenham Hotspur'dan renklerine bağladığı Galli futbolcu Gareth Bale de ülkesinde final maçı oynayacak olmasıyla ilgili, "Evde olmak harika. Ancak daha önemlisi maçı kazanmamız. Umuyorum kupayı alacağız" dedi.

    Sevilla maçı için çok çalıştıklarını dile getiren Bale, "Üzerimde bir baskı yok, sadece önümüzde kazanmamız gereken bir maç ve almamız gereken bir kupa var. Ben de yarın elimden geleni yapacağım. Kondisyonum ve fiziğim çok daha iyi, dolayısıyla gelecek sezona daha iyi başlayacağımı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

    Kendi evinde yıldızlaşanlar

    Sevilla Teknik Direktörü Emery: - "Bu maçın tatlıdaki kiraz olmasını umuyoruz"

    UEFA Süper Kupa maçında yarın Real Madrid ile karşılaşacak Sevilla'nın teknik direktörü Unai Emery, kupayı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Bu maçın tatlıdaki kiraz olmasını umuyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emery, maçın oynanacağı Cardiff City Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. İspanyol teknik adam, Real Madrid maçına hazır olduklarını belirterek, "Oyuncularım en zor koşullarda oynamaya hazır. Yarın bizim için hem yeni bir adım hem de aşılması gereken bir zorluk olacak. Kesinlikle keyif alacağımız bir maç yapacağız. Bu maçın tatlıdaki kiraz olmasını umuyoruz. Takımın ruhu ve morali çok yüksek. Rakibimizin ise çok güçlü olduğunun farkındayız" diye konuştu.

    Takımının teknik kalitesinin çok yüksek olduğunu ifade eden Emery, kuvvetli oldukları noktaları sahaya taşımak istediklerini ancak stratejilerinin başarısının ise Real Madrid'e bağlı olduğunu aktardı.

    Süper Ay fotoğrafları

    Madrid ekibinin kadrosunda güçlü futbolcuların yer aldığına dikkati çeken Emery, "Ama biz de tutkuluyuz. Antrenmanlarımızda bu maça en iyi şekilde hazırlandık. Süper Kupa'ya çok önem veriyoruz, bizim için büyük fırsat. İki takımın da gücünün tamamını sahaya yansıtabileceğini düşünmüyorum, eşit düzeyde olduğumuz fikrindeyim" ifadelesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emery, yarın sahada hangi futbolculara şans vereceğinin sorulması üzerine, bunun çok önemli olmadığını, Real Madrid karşısında iyi bir oyun sergileyebilecek bir takımın sahada yer alması için çaba harcadıklarını söyledi.

    İspanyol teknik adam, Liverpool'un kadrosuna katmak istediği Alberto Moreno ile ilgili soruya ise, "Bilmiyorum. Yarın bizimle olacak" yanıtını verdi.

    Ersun Yanal'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı sosyal medyayı salladı

    Sevilla'nın savunma oyuncusu Federico Fazio da Galler'e gelişleri sırasında uçuşlarında rötar yaşanmasının kendilerini yormadığını ve maça hazır olduklarını belirtti. 27 yaşındaki futbolcu, Real Madrid'e transfer olan Gareth Bale'in takıma hızlı adapte olmasıyla ilgili bir soruya karşılık, bu durumu kendisini şaşırtmadığını ve Bale'in üst düzey yetenekte bir futbolcu olduğunu ifade etti.

    Sevilla takımı, UEFA Süper Kupa maçının hazırlıklarını maçın oynanacağı statta yaptığı antrenmanla tamamladı. İdmanda teknik direktör Emery ve futbolcuların neşeli oldukları gözlendi.

    En kötü albüm kapakları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow