hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    River Plate - Boca Juniors: 1-1

    River Plate - Boca Juniors: 1-1
    expand

    Dünyanın en önemli derbilerinden, "Super Clasico" adıyla anılan River Plate - Boca Juniors maçı 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk yarı Magallan'ın golüyle Boca Juniors önemli bir avantaj yakaladı ama ikinci yarıda Pezzela'nın golüne engel olamadı.

    İlk yarı sonunda Fernando Gago, eline değmeyen top yüzünden kırmızı kart aldı, Rodrigo Mora ise penaltıyı gole çeviremedi.River Plate-Boca Juniors derbisi adeta başkent Buenos Aires'de hayatı durdurdu.

    İki ezeli rakibin 192. karşılaşması öncesi polis ve askeri kuvvetler kentin ana arterlerini ve Monumental Stadı'nın 5 km çevresini kontrol altına aldı. Binlerce River taraftarı sağanak yağış altında saatlerce kuyrukta bekleyerek stada giriş yaptı.

    Hafızayı güçlendirmenin 15 yolu

    Arjantin Futbol Federasyonu'nun (AFA) geçen yıl, futbolda yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi için aldığı deplasman yasağından dolayı Boca Juniors seyircisi polis tarafından stadın 5 km etrafına yaklaştırılmadı.

    28 Eylül River Plate taraftarı gününde bir grup taraftar, içinde Bocalı taraftarlar olduğunu düşündükleri kadın hentbol ekibini taşıyan bir otobüse saldırmışlardı. Bu olay polisin maç öncesi güvenlik tedbirlerini artırmasına neden oldu.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbol tutkusu kadar şiddetiyle de tanınan ve Arjantin'de son kırk yılda 193 kişi futbol terörü kurbanı oldu. AFA'nın deplasman yasağından önce konuk ekibe statta sadece iki tribün ayrılıyordu. Maç bitimi konuk ekip taraftarları önce çıkarılır, yaklaşık yarım saat sonra ev sahibi seyirciler çıkış kapısına yönlendirilirdi.

    Bu iki fotoğraf aynı kişiye ait

    Ancak maç sırasında karşılıklı küfürleşmeler sürerken tribün liderleri işaretleşmelerle özel bir düello mekanı belirlerler ve akabinde kan gövdeyi götürürdü. İstatistiklere göre en fazla şiddet olayı ve ölüm Super Clasico maçlarında meydana geliyor.

    Bu kez, deplasman yasağıyla statla fiziki bağlantısı kopan holiganların yağmurun da yardımıyla birbirleriyle karşılaşmasının önüne geçilmiş oldu. Maç öncesi basın tribününde River Plate'in maçı erteletmek istediği söylentileri dolaşıyordu ama hakem Vigliano açıklanan saatte başlama düdüğünü çaldı.

    Basın mensupları kendi aralarında sağanak yağış altında havuza dönen sahada maçın ertelenmesi üzerine iddia oynamaya başladılar ancak kulüp yöneticilerinin erteleme maçının milli takımlara çağrılan oyuncular olmaksızın yapılmasını istemedikleri için oyuncuları zorladıkları söylendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    River Plate teknik direktörü Gallardo ise maç sonrası, hakemin ertelememe kararına çok kızdığını açıkladı.Maç başlangıcında Riverli taraftarın kırmızı beyaz balonları tribünlerden aşağıya bırakması derbinin en renkli anıydı.

    Yağmur karşılaşmanın başrolünü üstlenmişti. Yere düşüp metrelerce kayan futbolcular, havalanmayan top, her iki ekibi de oldukça zorladı.

    Görmeniz gereken 40 tarihi fotoğraf!

    Bu anlamda duran toplar maçın kaderini belirlemede oldukça etkili oldu. Boca, 22. dakikada Lisandro Magallan'ın golüyle 1-0 öne geçerek çok önemli bir avantaj yakaladı. River Plate'in ilk yarıdaki gol arayışları sonuçsuz kaldı.

    Maçın 40. dakikasında River'in atağını ceza sahasında durdurmaya çalışan Fernando Gago'nun eliyle topa müdahale ettiğini düşünen hakem Vigliano, Bocalı oyuncuya kırmızı kart vererek penaltı noktasını gösterdi. Uruguaylı oyuncu Rodrigo Mora eline geçen fırsatı gole çeviremedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10 kişi kalan Boca Juniors, ikinci yarıda defansa kilitlendi ancak German Pezzella'nın golüne engel olamadı.

    Morali bozuk taraftar Pezzela'nın golüyle silkinerek Şilili efsane besteci Violetta Parra'nın unutulmaz şarkısından devşirilen "Tanrıdan tek bir şey istiyorum, bütün Bocalılar ölsün" bestesiyle tribünleri inletti. 192. Super Clasico 1-1'lik beraberlikle sona erdi. River yenilmezliğini sürdürürken 22 puanla liderliğini korudu.

    Sarsıntılı günler geçiren Boca Juniors ise 14 puanla zirve yarışında oldukça geriye düşmüş durumda.

    Trafikten kaçayım derken!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow